Wunderland Kalkar opent dit jaar een klassieke Condor

Wunderland Kalkar, gelegen in het gelijknamige Duitse dorpje, opent dit jaar een Condor attractie genaamd Atlantis.  Met zijn 32 meter wordt dit één van de hoogste attracties in het park. Het park is gelegen in een nooit in gebruik genomen kerncentrale en heeft een all in arrangement.

 

Vanaf het begin van het nieuwe seizoen op 25 maart kunnen de bezoekers van Wunderland Kalkar een nieuwe attractie ontdekken. Atlantis, zoals de attractie genaamd is, wordt met 32 meter, naast de Vertical Swing, gebouwd door Zamperla, een van de hoogste attracties van het park.

Atlantis is een klassieker onder de pretparkattracties, dit exemplaar is afkomstig uit het Duitse Holiday Park, dat in handen is van de Plopsa groep. De attractie opende in Holiday Park in 1994 en werd gebouwd door Huss Rides. In 2014 verkocht het park deze attractie echter om plaats te maken voor de gloednieuwe Sky Fly attractie.

Na de verkoop werd aangekondigd dat Atlantis al zou openen aan het begin van vorig seizoen, maar de directie van het park besloot de opening uit te stellen en de attractie eerst in zijn oude glorie te herstellen.

 

Bron en foto’s: Wunderland Kalkar