Skyline Park heeft plannen om hoogste achtbaan ter wereld te bouwen

In een interview met een Duitse krant vertelde Joachim Lowenthal, de eigenaar van het Duitste Skyline Park, onlangs dat hij grootste plannen heeft voor zijn pretpark. In 2017/18 wil hij de hoogste achtbaan ter wereld bouwen. Deze attractie zal volgens de plannen 140 meter hoog worden.

 

In afwachting van dit gigantische project zit het park alvast niet stil. In 2016 opent het  een andere achtbaan genaamd  ‘Sky Dragster’. Het zou hier gaan om een wereldprimeur, een zogenaamde Motorbike-achtbaan. Wil je hier meer over weten: lees dan zeker ook ons artikel over deze attractie: Sky Dragster

Als het aandrijfsysteem van dit nieuwe achtbaantype naar behoren werkt, dan zou men ditzelfde systeem ook zeer graag implementeren op de geplande hoogste achtbaan ter wereld. Hiervoor zou men gaan samenwerken met achtbaanbouwer  Mauer AG en het bedrijf Beutler.

Met een hoogte van maar liefst 139 meter is momenteel de achtbaan “Kingda Ka” (Six Flags Great Adventure, U.S.A) nog steeds de hoogste ter wereld. Met de geplande attractie van 140 meter hoog in het Duitse Skyline Park zal ‘Kingda Ka’ dus van de troon worden gestoten.

Momenteel is de attractie “Sky Wheel”, met een hoogte van 46,2m, de hoogste achtbaan van Skyline Park.

Of de hoogste achtbaan ter wereld wel degelijk in het Duitse Allgäu komt,  dat valt nog af te wachten. De plannen zijn bijzonder ambitieus en wij duimen alvast mee.

 

Bron: Parkerlebnis