Voglwuide Sepp in volle opbouw bij Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar

Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar is bezig aan de bouw van de langste achtbaan van Beieren. Voglwuide Sepp werd speciaal voor het park ontworpen door Zierer. De achtbaan wordt 755 meter lang wat het de langste rollercoaster van Beieren maakt. Tijdens de afdaling behaalt het treintje een snelheid tot 60km/u. Bezoekers kunnen al vanaf de leeftijd van 4 jaar genieten van Voglwuide Sepp.

 

De eerste trackdelen van Voglwuide Sepp arriveerden in februari in het park, sindsdien kon de bouw van start gaan. Het stationsgebouw werd al gebouwd en ook de lifhthill staat overeind.

 

Zelfs tijdens sneeuwval wordt volop gewerkt aan de achtbaan. Men heeft ondertussen al grote delen van de track geplaatst. De achtbaan zal nooit meer dan 9 meter boven de grond uitsteken, maar toch een hoogteverschil van 27 meter overbruggen. Hiervoor maakt men gebruik van het terrein.

 

Het stationsgebouw, maar ook het treintje zullen sterk gethematiseerd worden. Alles zal hier draaien rond de traditionele sleeën, die vroeger werden gebruikt als transportmiddel door de lokale bevolking, om allerhande goederen zoals boomstammen te vervoeren. Bezoekers zullen kunnen plaats nemen in 3 verschillende treintjes die plaats bieden aan 10 personen. Bezoekers kunnen al vanaf de leeftijd van 4 jaar genieten van Voglwuide Sepp.

 

Volg de opbouw van de achtbaan via onze bouwupdates.

 

Bron en foto’s: Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar