Na 30 jaar toch nog leven ontdekt in verlaten dierenpark Wassenaar

Nog maar net schreven we een artikel over een verlaten dierentuin in Wassenaar, blijkt nu dat er toch nog leven ontdekt werd in het park. Minstens een slingeraapje zou nog wonen in een van de oude verblijven. Tijdens een nachtelijk bezoek ontdekken de makers van Stuk TV het aapje.

 

 

Bij het bezoek aan het park, schrokken de Youtubers zich een hoedje, wanneer ze plots dierengeluiden hoorden, in wat een verlaten park zou zijn. Na het horen van de geluiden trokken ze op onderzoek.

Ze ontdekten een slingeraapje, dat al decennia lang in het park zou wonen. Het aapje is al 56 jaar oud ondertussen. Toen het park ontruimt werd bleek er voor minstens twee apen geen plek te zijn elders, daarom bleven zij in het park en werden er dagelijks verzorgd.

Het park is al gesloten sinds 1985, maar volledig verlaten lijkt het niet te zijn. De makers van Stuk Tv, een YouTube kanaal bezochten op een nacht het park en ontdekten minsten één aap. Stichting Aap, een organisatie die instaat voor het welzijn van apen reageerde alvast geërgerd, “Dit krijgt nog een staartje” vertelden ze. Of het dier nog verplaatst kan worden is nu de vraag, want hij is niet meer van de jongste, maar een solitair leven is volgens de Stichting Aap ook geen goede zaak, aangezien het groepsdieren zijn.

 

Bron: HLN  

Foto: Minister 2009 – Wikimedia