Eerste onride video van Flying Aces in Ferarri World

In januari waren ze de achtbaan nog volop aan het testen, nu is het eindelijk zo ver, de eerste onride van de achtbaan is een feit. Flying Aces is een spectaculaire achtbaan van de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides en heeft de hoogste non-inverted-loop ter wereld.

 

De achtbaan is sinds 24 februari geopend voor het publiek, dus was het een kwestie van tijd vooraleer de eerste onride beelden zouden opduiken. De achtbaan is 63 meter hoog en heeft een topsnelheid van 120km/u. Tijdens de achtbaanrit van 1,5km krijgen de bezoekers een maximale G-Kracht van 5G te verduren. Flying Aces is de 4de achtbaan die het park heeft geopend, deze 4 achtbanen zijn allemaal minstens 1 kilometer lang. In de loop van 2016 zal het park nog een 2de achtbanen openen.

Een van die andere achtbanen is Mission Ferrari. Mission Ferrari wordt het eerste prototype van de SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamix Attractions en combineert een achtbaan met een darkride. Daarbij krijgt de attractie heel wat speciale elementen zoals een verticale trackdrop, tilt stuk, gyro table en een zijwaartse slide. Verder komt er nog een shuttle coaster van Intamin. Dit wil zeggen dat het treintje geen volledig rondje aflegt, maar het parcours voor-en achterwaarts aflegt, om te eindigen waar het begon.

Met de opening van Flying Aces heeft het park nu twee recordhouders in huis, ook de achtbaan Formula Rossa is eentje om u tegen te zeggen. Deze gelanceerde achtbaan, eveneens gebouwd door Intamin Amusement Rides is de snelste achtbaan ter wereld. Formula Rossa wordt gelanceerd aan 240 km/u en staat daarmee al jaren op één in de lijst van snelste achtbanen ter wereld.

 

 

Bron en foto: Ferrari World