Dorney Park vernieuwt Thunder Hawk

Dorney Park is gelegen in Pensylvania, Amerika, in het park vinden we 8 achtbanen terug. Van de meest moderne als Stinger, een Invertigo van Vekoma, Hydra The Revenge, een Floorless Coaster van B&M en Possessed, een Twister Impulse Coaster van Intamin Amusement Rides tot een echte klassieker met Thunder Hawk, een houten achtbaan uit 1924.

 

Het is die klassieke houten achtbaan die dit jaar grondig gerenoveerd wordt. De achtbaan zal volledig wit geschilderd worden en zal nieuwe treinen krijgen. De achtbaan werd ontworpen door Herbert Paul Schmeck, een ontwerper die meer dan 70 houten achtbanen ontwierp waarvan er amper tien nog in werking zijn.

De achtbaan openende in 1924 als The Coaster en behield die naam tot 1988, dan werd ze omgedoopt tot Thunder Hawk. In 1930 werd de achtbaan nog ernstig aangepast, de out and back lay out werd toen getransformeerd tot een 8 vormige achtbaan.

Dit jaar krijgt de achtbaan nieuwe treintjes, de oude treinen gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters, Inc. Worden vervangen door nieuwe, modernere, exemplaren van dezelfde bouwer.

De onderdelen liggen klaar om geassembleerd te worden.

De treintjes krijgen, in tegenstelling tot de oude, individuele lap bars en zijn een spiegelbeeld van elkaar aangaande de kleuren.  De gehele achtbaan zal opnieuw wit geschilderd worden. Ook komt er langsheen de track nieuwe witte verlichting.

 

Bron: Nesplusnotes

Foto’s: Dorney, Philadelphia Toboggan Coasters