Sprookjeswonderland Enkhuizen opent Hekspeditie in 2016

Sprookjeswonderland is een themapark in Enkhuizen, dat geheel in het teken staat van sprookjes. In het park worden verschillende sprookjes door middel van poppen en huizen uitgebeeld. In het park kan je ook enkele elektronische attracties terug vinden, daar zal vanaf komend seizoen eentje aan toegevoegd worden.

 

In 2016 opent het park de vliegsimulator Hekspeditie. Het park is volop bezig met de bouw hiervan en hoopt deze te openen in mei. Het park bouwt heel wat van hun attracties zelf, ook deze Hekspeditie. Op een veiling kocht het park een hydraulisch platform, afkomstig uit attractiepark Cape Holland.

Voor je de simulator betreed krijg je een voorshow van Heks Hupsakee. Deze voorshow wordt gegeven in een speciaal ontworpen gebouw. De ruimte zal vrij donker zijn en lijkt op een tovenaarskamer. Toortsen verlichten de kamer die gevuld is met boeken in vreemde talen en spinnenwebben.

Tijdens de voorshow zal Heks Hupsakee de bezoekers haar gebrekkige toverkunsten doen, alvorens je mag plaatsnemen op de werkelijke attractie. De simulator zal een vliegend tapijt voorstellen waarmee je een vlucht maakt over Sprookjeswonderland.

In de attractie zal plaats zijn voor 35 personen per rit. In het gebouw bevinden zich ook een nieuw toiletunit, een verkoopruimte en diverse technische ruimtes.

In het park is het sprookjesbos de grootste publiekstrekken, er staan sprookjes als Sneeuwwitje, Hans en Grietje, De Kikkerkoning, Pinokkio, een kabouterdorp en vele andere. Ook staan er al enkele mechanische attracties als de Oldtimer, een paardjesbaan, bootjes, een schommelschip, een parktrein en trapwagentjes.

Een dagje in het park kost € 9,95 per persoon. Kinderen onder de twee jaar mogen gratis binnen.

 

Bron: Pretwerk

Foto’s: Sprookjeswonderland