Opnieuw Smurfen in een Frans pretpark?

Er liggen plannen op tafel om in de agglomeratie Grand Angoulême in Franrijk een gloednieuw pretpark te openen dat in het teken van strippersonages zal staan. Ondertussen wordt er al ruim 1 jaar hard gewerkt om deze plannen vorm te geven. Het nieuw park zou starten met een oppervlakte van 5 hectare.

 

Men wil alvast niet gaan concurreren met grote parken als Parc Asterix, Disneyland of Futuroscoop. Het nieuwe park zou kleinschalig blijven. Men wil zich voornamelijk gaan richten op de kinderen en jonge tieners. Men hoopt een inkomprijs van €17 te kunnen vragen en in een beginfase 10 attracties aan te bieden. Over een verloop van tien jaar worden nog 17 extra attracties bij gebouwd.

Geen spectaculaire attracties voor dit park, eerder rustige rondritjes door de leefwereld van de Smurfen, Robbedoes en Blake en Mortimer… Dit alles met behulp van 3D technologie.

Jean-Patrick Demonsang, CEO van Parex zal naar verwachting het park gaan uitbaatten. Men wil ook nauw samenwerken met Parc Spirou, dat in de buurt gebouw wordt. Door uitwisselingen tussen de twee parken zal het mogelijk zijn om de attracties te vernieuwen.

Om winstgevend te zijn moet het park ongeveer 190.000 bezoekers per jaar kunnen trekken. Dit aantal zou naar verwachting oplopen naar 400.000 na tien jaar. Het project zou €35 miljoen gaan kosten. Het park zou gebouwd worden op een gebied van 30 hectare, maar zal beginnen met  5 hectare hiervan. De overige grond wil men gaan gebruiken voor uitbreidingen en mogelijk een hotel.

 

Bron: actualitte