Tibidabo krijgt een interactieve attractie in 2016

Tibidabo is een pretpark gelegen op de Tibidabo berg in Barcelona. Het park bestaat uit meerdere niveaus. De publiekstrekker is ongetwijfeld de terreincoaster Muntanya Russa, die gebouwd werd door Vekoma. Dit park bestaat ondertussen al meer dan een eeuw en zal volgend jaar een nieuwe attractie aanbieden.

 

Tibidabo kondigde aan te investeren in een interactieve shooter attractie. ‘InteracTibi’ zal een zogenaamd XD Dark Ride worden, gebouwd door Triotech. In deze shooter kunnen acht personen plaats nemen, ze gaan met speciaal ontwikkelde pistolen schieten op een scherm waar een 3D-film vertoond wordt.

 

Een soortgelijke attractie opende afgelopen seizoen ook in Fort Fun te Duitsland. Daar gaat ze door het leven als FOXDome. De versie van Fort Fun biedt plaats aan 16 personen.

 

 

Bron en foto’s: Tibidabo