Nigloland bouwt middeleeuws kasteel

NIgloland opent dit jaar twee nieuwe vrije val torens. Donjon de l’Extrême wordt een 100 meter hoge vrije val toren, voor de echte durvers die een val zullen maken tegen 100 km/h. Deze zal gebouwd worden door het Australische Funtime. In deze toren zullen per rit 24 bezoekers kunnen plaatsnemen. Funtime kennen we bij ons het best als de bouwer van Rox Flyer en Mega Mindy Flyer in de Plopsa parken.

 

Vers van de pers is het nieuws dat deze torens komen te liggen op een plein dat in een middeleeuws kasteel komt te liggen.

Voor de bouw van het kasteel wordt beroep gedaan op het Belgische bedrijf Neverland. Kurt Heerman vertelde aan een krant hierover het volgende: “Het kasteel wordt gebouwd in spuitbeton. Met dit prachtig materiaal worden oude kasteelmuren en rotsen op een zeer realistische manier weergegeven. Fantastische mensen in Nigloland die onmiddellijk te vinden waren voor het concept dat we zelf hebben uitgewerkt.”

Het charmante park staat er al om bekend de attracties een leuke sfeer mee te geven en ook dit project is zeker eentje om te volgen.

 

Bron: persregiodender

Foto: Neverland