Playland’s Castaway Cove opent 3 nieuwe achtbanen in 2016

Het, tot voor kort onbekende, parkje Playland’s Castaway Cove zal in 2016, niet 1 maar 3 nieuwe achtbanen openen. Eerder werd al de spectaculaire achtbaan GaleForce aangekondigd.

GaleForce wordt een spectaculaire achtbaan van S&S Worldwide, die de 4de steilste achtbaan van Amerika zal worden. Het nieuwe ontwerp van S&S zal een drop hebben van 100° en meerdere lanceringen tellen. Tijdens de lanceringen tot 38,1 meter hoog, wordt een snelheid van 103km/u behaald. De treinen van de nieuwe achtbaan zullen eveneens ontwikkeld worden door S&S Worldwide die ze voorstelden op de grote IAAPA-beurs.

 

De tweede achtbaan zal gebouwd worden door de Amerikaanse achtbaanbouwer E&F Miler Industries en wordt 15,2 meter hoog. Het park zal na Kerstmis een wedstrijd houden voor de naam van de achtbaan. Het leuke van deze achtbaan is dat deze volledig rond GaleForce gebouwd zal worden.

Een derde nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door de Italiaanse bouwer SBF Visa Group. Zij zullen een Spinning Coaster bouwen die de naam Whirlwind krijgt.

In 2013 bouwde het park ook al een nieuwe achtbaan genaamd Pirate’s Gold Rush, een kinderachtbaan die gebouwd werd door E&F Miler Industries.

Dit jaar sloot het park ook 2 achtbanen. Python was een Zyklon ZL42 van Pinfari die 1 looping telde, gelijkaardige modellen vinden we onder andere terug in Tivoli Friheden, Brighton Pier en Sommerland Sjaeland. De andere achtbaan was Flitzer, een achtbaan van de Duitse bouwer Zierer van het model Flitzer.

Bron: rcdb

Foto: Playland’s Castaway Cove