Playland’s Castaway Cove vervangt alweer track van GaleForce

Het Amerikaanse pretpark Playland’s Castaway Cove in Ocean City, in de Amerikaanse staat New Jersey, vervangt alweer de trackdelen van de triple launch coaster GaleForce die pas vorig jaar opende.

 

Het Amerikaanse pretpark Playland’s Castaway Cove vervangt de track van de 38,1 meter hoge triple launch coaster voor de tweede keer in een paar maanden tijd. De achtbaantrack werd afgelopen winter ook al eens vervangen door een constructiefout maar wordt nogmaals vervangen omdat medewerkers en achtbaanfans vinden dat de baan te hobbelig is.

“We hebben geen klachten ontvangen van het algemeen publiek, wel van grote achtbaanfans die van een lange afstand komen om de achtbaan te berijden. Die vertelden ons dat te baan te hobbelig was”, vertelt Brian Hartley, assistent manager van Playland. “Werknemers bevestigden dat de baan niet zo soepel was dan dat het zou moeten zijn. We vertelden de fabrikant S&S – Sansei Technologies dat we niet helemaal tevreden waren met de achtbaan”.

 

De fabrikant S&S – Sansei Technologies neemt de kosten volledig op haar rekening maar was niet bereid om commentaar te geven.

De baan is al twee weken in onderhoud en dit zou zeker nog een week duren. “De attractie is razend populair bij de bezoekers”, klinkt het. “We kijken er naar uit om de baan terug te openen”.

GaleForce is 38,1 meter hoog en heeft een lengte van 386,8 meter. De maximale snelheid is 103 km/u en de rit duurt 1 minuut. Per rit kunnen er twaalf gasten tegelijkertijd een ritje maken. Er zijn drie rijen van vier zitjes. Een spectaculair element van de achtbaan is de drop van 100°, wat meer dan verticaal is. Hiermee is Gale Force de 4de steilste achtbaan van Amerika.

De rollercoaster kende in haar korte bestaan al heel wat problemen. De achtbaan had namelijk moeten openen in 2016, maar door een aantal constructiefouten werd deze opening uitgesteld tot 2017. Ook de karretjes werden volledig aangepast. Het is nu voor de tweede maal in paar maand tijd dat een deel van de achtbaantrack vervangen wordt.

 

 

Bron: Press of Atlantic City