Na amper 1 seizoen zware renovatiewerken bij GaleForce

Er zijn drastische renovatiewerken aan de gang bij de spectaculaire achtbaan GaleForce in het Amerikaanse pretpark Playland’s Castaway Cove. De achtbaan opende in mei van dit jaar met een jaar vertraging, maar de track wordt nu al volledig vervangen.

 

De problemen rond GaleForce blijven maar duren. De achtbaan moest normaal openen in 2016, maar door aanhoudende problemen kon de achtbaan niet geopend worden. Een van de belangrijkste reden was dat een stuk track niet bleek te passen. Er moest toen een volledig nieuw stuk track gemaakt worden. Ook de achtbaan treinen werden volledig aangepast om beter op het parcours te passen.

Met een jaar vertraging werd de achtbaan op 26 mei 2017 in gebruik genomen, maar na een seizoen vol technische storingen en problemen zijn er nu opnieuw zware werken aan de gang. Een van de grootste klachten was dat de achtbaanrit veel te ruw was en niet voldeed aan de verwachte soepelheid.

 

De Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies die instond voor de bouw van de achtbaan, is nu bezig met alle trackdelen van de supports te halen. De volledige track zal deze winter vervangen worden en dit op kosten van de fabrikant. S&S zal volledig instaan voor de werkzaamheden en zal ook de totale kostenplaatje op zich nemen. Als alles goed gaat hoopt Playland’s Castaway Cove de achtbaan volgend jaar met de start van het nieuwe pretparkseizoen te kunnen openen.

GaleForce is de 9de steilste achtbaan ter wereld. De rollercoaster heeft immers een drop van 100°. Dit is steiler dan een loodrecht. De achtbaan behaalt tijdens de lancering een snelheid van 103 km/u en is 38,1 meter hoog. GaleForce is 386,8 meter lang en een ritje op de achtbaan duurt 1 minuut. Tijdens de rit zijn er krachten tot 4 G.

 

 

Bron: newsplusnotes

Foto’s: ocnjdaily