Knott’s Berry Farm sluit Ghost Rider tijdelijk voor renovatie

Knott’s Berry Farm, gelegen in California, Amerika. Het park groeide uit van een recreatiepark voor mensen die kwamen lunchen in het restaurant van Walter Knott tot het volwaardige park dat het nu is.  In het park vinden we vandaag tien achtbanen terug. Onder de achtbanen enkele blikvangers als Xcelerator, een gelanceerde achtbaan van Intamin en Silver Bullet een inverted achtbaan van B&M. In het rijtje van de achtbanen staat ook een houten achtbaan. Deze zal op 8 september tijdelijk gesloten worden.

 

Ghost Rider werd gebouwd door Custom Coasters International en opende in 1998.Met een hoogte van 36 meter en een lengte van  1.381 meter kan deze achtbaan snelheden behalen van 90 km/h.

GhostRider-guests-blog-image-650px(1)

Voor de 75ste verjaardag van Knott’s Berry Farm’s Ghost Town gaat men deze zone onder handen nemen, de grootste veranderingen zullen gebeuren aan de achtbaan. Deze zal vanaf 8 september sluiten voor een grondige renovatie.

Verder verlaat een andere attractie op die dag het park. Screamin’ Swing, een gigantische schommelattractie. Deze 19 meter hoge attractie werd gebouwd Door S&S Sansei. Met behulp van luchtdruk schommel je heen en weer met een snelheid van 90 km/h, wat goed is voor 4G.

Screamin' Swing Wide shot

De renovatie van Ghost Rider en het afscheid van Screamin’ Swing zijn voorlopers van een grootse viering van het 75 jarige bestaan van Ghost Town, het eerste effectieve themagebied van het park. Wat die vieringen inhouden en of dit betekent dat er ook een nieuwe attractie komt, wordt bekend gemaakt in november.

 

Bron: Knotts Berry Blog

Foto’s Knott’s Berry Farm