Het zesde Center Parcs zwempark in Frankrijk opent in 2018

Nog maar net opende Bois aux Daims, toch is het volgende Center Parcs al volop in aanmaak in Frankrijk. Het zesde park komt in Roybon, in de Rhone-Alpes regio. De werktitel voor het park is momenteel ‘Forêt de Chambaran’, of dit ook de definitieve naam wordt is nog even afwachten.

 

Om het park te verwezenlijken wordt een slordige 387 miljoen euro geïnvesteerd. Het komt te liggen in het bosgebied Forêt de Chambaran en zal 79 hectare groot zijn. Ongeveer 40 hectare van dit gebied zal bebouwd worden met het zwembad en andere accommodaties. De investering voor het park en de andere eerder geopende parken wordt gedragen door de investeringsmaatschappij Pierre et Vacances-Center Parcs.

Het ontwerp:

Het park zal een centrale rotonde krijgen waaruit elke andere straat vertrekt, op deze manier is navigeren gemakkelijk en kan je niet verdwalen. Parkeergelegenheden worden vooraan het park voorzien, zodat de rest van het park autovrij blijft.

De cottages of huisjes zullen een gelijkvloerse leefruimte krijgen en een slaapvertrek op de bovenverdieping.

De Aqua Mundo Dome wordt voor dit park langer dan de anderen, waardoor ook de market er onder zal vallen.

De opening staat gepland voor 2018, al proberen actiegroepen het project nog tegen te houden. Meerdere malen werd het project onder vuur genomen in de rechtbank, waardoor het project ook enkele malen stil moest worden gelegd. Vorig jaar werd door zo’n actiegroep het domein bezet.

 

Bron en foto’s: eigencenterparcs