Fårup Sommerland wil houten achtbaan uitbreiden

Fårup Sommerland is gelegen in het Deense Saltum,  het park heeft zes achtbanen. Naast die achtbanen biedt het park een leuke log flume, rapid river en heel wat andere familialere attracties aan. Het zwempark van Fårup opende dit jaar nog een indrukwekkende waterglijbaan.

 

In het park is een van de blikvangers ongetwijfeld Falken, de houten achtbaan. Deze opende in 2004 en werd gebouwd door S&S Worldwide. Deze achtbaan is 20 meter hoog, 622 meter lang en behaalt een topsnelheid van 75 km/h.  In een interview met Themeparkfreaks vertelde de CEO van het park, Søren Kragelund, dat dit zijn favoriete attractie in het park is.

“Toen de baan destijds gebouwd werd, werden er door de lokale wetgevende instanties echter hoogtebeperkingen opgelegd. Dit heeft ervoor gezorgd dat we de lifthill maar 20 meter hoog mochten maken,” voegde hij er aan toe.

Iets later in het interview vertelde hij dat er grote plannen zijn met Falken.

Fårup wil de houten achtbaan gaan uitbreiden. Na jaren van onderhandelen en overleg met de lokale instanties is het park tot een overeenkomst gekomen om de hoogtebeperkingen te versoepelen. Eens dit volledig goedgekeurd is wil men de lifthill met 10 meter verhogen. Ook zal men een deel van de huidige parking opofferen om de baan ook in de lengte uit te breiden.

Verder wil men nieuwe decorstukken gaan toevoegen en mogelijk een tweede treintje op de baan zetten.

De plannen bevinden zich in een vergevorderd stadium, het park onderhandelt nu met enkele bouwers die deze uitbreidingen willen of kunnen doorvoeren. S&S  Sansei heeft deze afdeling gesloten, Farup kan dus niet terugvallen op de huidige bouwer van Falken.