Six Flags Discovery Kingdom sluit Roar!

Six Flags Discovery Kingdom is een pretpark gelegen in California. Het park combineert een attractiepark met een dierenpark. Net als alle Six Flagsparken staat er in dit park heel wat coastergeweld. Onder die achtbanen vinden we een SLC van Vekoma, een boomerang van Vekoma. Medusa is een van de grootste achtbanen in het park, dit is een Floorless Coaster van de Zwitserse bouwer B&M. Met Superman Ultimate Flight haalde het park de eerste Sky Rocket in huis, gebouwd door Premier Rides. Dit type achtbaan is sinds vorig jaar ook te ontdekken in het Duitse Holiday Park. Het park biedt ook een houten achtbaan aan, Roar, deze werd gebouwd door GCI en opende in 1999.

 

 

Roar is de enige houten achtbaan die het park telt, of beter gezegd telde. Op 16 augustus zal deze achtbaan haar laatste rondjes rijden. Nadien wordt ze gesloten voor het publiek. Dit is op exact dezelfde dag dat vorig jaar Colossus sloot in Six Flags Magic Mountain. Twisted Colossus kreeg ondertussen een Iron Horse behandeling van de Amerikaanse bouwer RMC. Nu gaat deze achtbaan door het leven als de hybride coaster Twisted Colossus. Ook Wicked Cyclone kreeg dit jaar een RMC behandeling in Six Flags New England.

Aangezien al heel wat houten achtbanen deze behandeling kregen is het zeer aannemelijk dat ook Roar dezelfde behandeling zal ondergaan.

Dit zal de jongste houten achtbaan worden die deze behandeling ondergaat.

Drukke tijden voor bouwer RMC

Dollywood zal naar alle verwachting de allereerste gelanceerde houten achtbaan ter wereld krijgen. Maar ook hier in Europa zal een houten achtbaan van RMC het daglicht zien in 2016, wel bepaald in Zweden. Daar zal Kolmården Zoo een indrukwekkende achtbaan openen onder de naam Wildfire.

Wildfire zal de tweede, pure, houten achtbaan worden voor RMC, de allereerste opende in 2013 in Silver Dollar City, gelegen te Missouri, Amerika.

 

Bron:  Themeparkreview, Screamscape

Foto’s: Themeparkreview, gregscoasterphotos,