Batman The Ride in Six Flags Fiesta Texas is geopend

Six Flags Fiesta Texas heeft haar nieuwe attractie voor 2015 officieel geopend.

Het is de eerste S&S vierdimensionale achtbaan of Ball Coaster waarbij een nieuw systeem wordt gebruikt om de karretjes te laten ronddraaien. In het verleden heeft S&S  al soortgelijke achtbanen gebouwd maar toen werd een totaal ander systeem gebruikt, waardoor de karretjes gecontroleerd begonnen te roteren. In het verleden gebruikte S&S Arrow een systeem waardoor de draaihoek van de stoel wordt bepaald door een tweede set rails die tussen de rails zit waar het onderstel op rijdt. Deze X-rail gaat ten opzichte van de hoofdrails op en neer en deze beweging wordt met behulp van een tandheugeloverbrenging omgezet in een rotatie.

Bij deze nieuwe achtbaan wordt het roteren bekomen door enerzijds magneetstroken en anderzijds de zwaartekracht. Als het treintje over de magneetstroken rijdt, zorgt dit voor de eerste omwentelingen. De zwaartekracht zorgt voor de rest en zorgt er voor dat het bakje meermaals rond zijn as draait. Hierdoor is de achtbaan een semi free spin 4D coaster wat nog nooit eerder gebouwd werd door S&S.

Bij een 4D coaster draaien de bakjes rond een horizontale as waardoor de bezoekers meerdere malen overkop gaan.

In onderstaand filmpje krijg je een beeld van de unieke beleving. Het volledige bouw topic kan je hier bekijken.

 

In Six Flags Fiesta Texas staan 9 achtbanen. Naast de S&S 4D coaster is er ook nog een B&M Inverted en een B&M Floorless coaster te vinden. Goliath, de Inverted coaster, gaat 5 maal overkop en haalt een snelheid van 80,5 km/u. Superman Krypton Coaster, de Floorless coaster, haalt maar liefst 112,7km/u en heeft een hoogte van 51,2 meter. Deze achtbaan heeft 6 inversies.

Naast dit B&M staal is er ook een hybride achtbaan te vinden van Rocky Mountain Construction.  Deze baan werd 2 jaar geleden omgebouwd van de houten achtbaan Rattler naar de hybride Iron Rattler en haalt sindsdien eveneens een snelheid van 112,7km/u en heeft een hoogte van 54,6 meter. De hybride achtbaan heeft 1 inversie. Verder heeft de baan meerdere over-banked turns en een tunnel. De achtbaan begint zijn parcours met een 81° drop.

Voor Rocky Mountain Construnction was dit de eerste maal dat zij een gewone houten achtbaan ombouwden tot een hybride achtbaan met inversies. In datzelfde jaar opende in Silver Dollar city nog een houten achtbaan van Rocky Mountain Construction genaamd Outlaw Run. Dit jaar zorgt het bedrijf voor opnieuw twee aanpassingen van houten achtbanen, Wicked Cyclone en Twisted Collossos.