Kanonen uit Liseberg krijgt nieuwe thuis!

Goed nieuws voor alle fans van de gelanceerde achtbaan Kanonen. De achtbaan, uit het Zweedse pretpark Liseberg, die eind 2016 te koop werd gezet op een tweedehandswebsite voor pretparkattracties, is verkocht! De achtbaan zal niet op de schroothoop beladen en is dus gered.

 

Op 8 december 2016 kwam het slechte nieuws naar buiten dat de gelanceerde achtbaan Kanonen uit het Zweedse pretpark Liseberg gesloten ging worden na de winteropening van het park. Het nieuws kwam onverwacht voor de achtbaan- en pretparkfans, want de achtbaan was nog maar 11 jaar oud.

Een tijdje later kwam dan het nieuws naar buiten dat de achtbaan te koop stond, wat wou zeggen dat deze mogelijks niet verloren zou gaan. In maart van 2017 werd er gestart met de afbraakwerken van de attractie en sindsdien was het stil rond de toekomst van de achtbaan.

Nu kunnen we jullie melden dat de achtbaan definitief gered is, want er is een koper gevonden. Op de website amusement-rides, waar de Kanonen te koop stond bij de tweedehandsattracties, staat de achtbaan nu als verkocht. Wie de achtbaan gekocht heeft en waar deze naar toe gaat, is niet bekend. 

 

 

Kanonen is een jonge achtbaan die gebouwd werd in 2005 door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. De attractie wordt door een hydraulische lancering in 2 seconden tot een snelheid van 75 km/u gebracht. Tijdens het 440 meter lange parcours gaan de bezoekers tweemaal overkop. De achtbaan is 24 meter hoog en heeft een drop van 90 graden.

Kanonen werd afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe, spectaculaire achtbaan. Dit is de Dive Coaster Valkyria, die gebouwd wordt door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Valkyria wordt de grootste Dive Coaster van Europa en zal een topsnelheid krijgen van 105 km/u. De rollercoaster zal een drop bevatten van 50 meter hoog, die zal eindigen in een tunnel onder de grond. Daarnaast zal de achtbaan ook 3 keer overkop gaan.

De populariteit van Kanonen was licht gedaald nadat Liseberg in 2014 de gelanceerde achtbaan Helix opende. Deze werd gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides en telt maar liefst twee lanceringen en zeven inversies. Tijdens de rit van 1381 meter wordt er een maximale topsnelheid van 100 km/u en een hoogte van 41 meter bereikt.

 

 

Bron: amusement-rides