Karls Erlebnis Dorf krijgt eerste achtbaan

Het Duitse park Karls Erlebnis Dorf, gelegen in Elstal te Duitsland zal haar eerste achtbaan openen. De achtbaan zal je meenemen in een fabriek waar chips gemaakt worden. Dit park maakt deel uit van de groep Karls, die uitgroeide van een landbouwbedrijf tot een groep die onder andere vijf recreatieparken uitbaat.

 

Karls Erlebnis Dorf Elstal wordt het eerste park uit de Karls groep dat een achtbaan gaat aanbieden aan haar bezoekers. De groep Karls Markt OHG is in handen van een bedrijf waar men jam produceert. Ze werd opgericht door de Dahl familie die ooit begonnen als aardbei kwekers.

De nieuwe achtbaan zal gebouwd worden door de Zwitserse bouwer ABC Rides. De achtbaan zal de naam K2  dragen. Dit wordt een zogenaamd Tube Coaster, waarvan er momenteel twee in werking zijn. Eentje daarvan vinden we terug in het Nederlandse Billybird Hemelrijk.

Tijdens de rit zullen de bezoekers doorheen een darkride gedeelte rijden, waar men leert hoe chips gemaakt worden. Je krijgt te zien hoe een aardappel getransformeerd wordt tot een knapperige chips.

De groep wil dit park uit gaan bouwen tot een resort met een hotel, vakantiedorp, indoor waterpark en het pretpark. De achtbaan zal geopend worden in 2018.

 

Bron: Karls

Foto’s: The Leisure Media Group