Gaat Wildfire terug open in 2017?

Het Zweedse park Kolmärden Zoo kondigde vorig seizoen met trots hun nieuwste attractie aan, genaamd Wildfire. Deze hybride achtbaan, ontworpen door Rocky Mountain Construction, was het paradepaardje en tevens de duurste attractie uit de geschiedenis van het park. Na een succesvolle opening, werd de achtbaan al snel weer gesloten door de lokale overheden, dit omwille van enkele problemen omtrent milieuvergunningen. Deze sluiting kan weleens negatieve gevolgen hebben voor het park, aldus de directeur van het Kolmärden Zoo.

 

Kolmärden Zoo opende recent opnieuw haar deuren voor een nieuw pretparkseizoen, maar helaas zonder Wildfire. Dit omwille van problemen met bepaalde milieuvergunningen, enkele weken na de opening werd het park een sluiting opgelegd door de lokale overheden.
Het park ging in beroep tegen deze uitspraak.  Als Wildfire deze zomerperiode niet terug open kan, dan zou dit weleens zeer negatieve gevolgen kunnen hebben voor het park, zegt Christer Fogelmarck, CEO van Parks and Resorts,Naast een mogelijk dalend aantal in bezoekers, zullen ook heel wat jobs op de tocht komen te staan. Het zou al snel gaan om 38 tijdelijke werknemers.

De gemeente, waar het park gevestigd is, hoopt meer informatie te kunnen vrijgeven over het bestemmingsplan in mei of juni. Op basis van deze uitslag zal bepaald worden of de attractie toch terug open mag of juist niet. Mocht dit bestemmingsplan worden goedgekeurd, dan bestaat er helaas nog de kans dat de verliezende partij op hun beurt in beroep kunnen gaan.  Wij duimen alvast mee voor een heropening van Wildfire.

 

Wildfire is 1265 meter lang, 56 meter hoog en haalt een topsnelheid van 115 km/h. Een ritje op deze houten achtbaan duurt 2 minuten en bevat 3 inversie elementen. Het gehele project koste maar liefst 110 miljoen Zweedse kronen.

 

Bron: SVT