Intamin gaat een unieke duellerende achtbaan bouwen

De Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides gaat een spectaculaire duellerende achtbaan bouwen voor de toonaangevende Chinese Wanda Group. Het duel zal gaan tussen een gewone Sit Down Coaster en een Inverted Coaster.

 

De Chinese Wanda Group die onder leiding staat van Wang Jianlin, de rijkste man van heel Azië, is een samenwerking aangegaan met het innoverende Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides om een van de grootste nieuwe projecten te bouwen in de geschiedenis van beide bedrijven. Het gaat om een duellerende achtbaan dat een combinatie zal worden van een gewone achtbaan track met een hangende achtbaan track.

Bezoekers zullen in twee totaal verschillende achtbanen met elkaar in duel gaan. De nieuwe achtbanen zullen opgebouwd worden in het nieuwe nog te bouwen Wanda Guangzhou Theme Park. Dit wordt het 8ste pretpark van de groep dat sinds 2015 zich op de vrijetijdssector richt en toen haar eerste pretpark opende. Onderstaande concept arts tonen hoe de nieuwe achtbaan er zouden kunnen komen uit te zien.

 

Het is niet de eerste keer dat de Wanda Group een unieke duellerende achtbaan laat bouwen. In september opende nog de allereerste duellerende Tilt Coaster in de wereld in Hefei Wanda Theme Park. Battle of Jungle King werd gebouwd door de Chinese achtbaanbouwer Golden Horse, beide achtbanen starten met het befaamde tilt element en gaan daarna door verschillende inversies.

 

 

Bron: Inpark Magazine, RCDB, VH Coasters