Hopi Hari heeft het faillissement aangevraagd

Het Braziliaanse pretpark Hopi Hari heeft het faillissement aangevraagd. Dit park leed al héél lang verliezen en kreeg een curator toegewezen. Het park heeft een schuldenlast opgebouwd van meer dan 200 miljoen euro.

 

Het Braziliaanse pretpark Hopi Hari ging voor de tweede keer failliet, een eerste keer gebeurde dat in 2009 en werd het park verkocht voor een symbolisch bedrag van 0,01 Braziliaanse Reaal. Enkele dagen geleden vroeg de nieuwe maatschappij achter het park opnieuw het faillissement aan en kreeg een curator toegewezen. Het ging al jaren heel slecht met het park. Attracties bleven gesloten en de laatste tijd werden de lonen van de werknemers ook amper betaald.

De nieuwe maatschappij die het park in 2009 in handen kreeg beloofde grote veranderingen voor het park, maar kreeg die niet voor elkaar. De achteruitgang begon voornamelijk in 2012, toen een meisje overleed in de vrijeval attractie La Tour Eiffel. Het meisje zat op een stoeltje dat al tientallen jaren niet meer in gebruik mocht genomen worden, vanwege de constructie van de attractie. De kans dat grote mensen deze constructie zouden raken was te groot. Het 14 jarige meisje viel uit de attractie toen haar beugel plots openende op ongeveer 20 meter hoogte.

In datzelfde jaar kocht het park een indrukwekkende Intamin achtbaan met tien inversies, deze zou echter nooit volledig opgebouwd worden en werd vorig jaar te koop gezet.

In het park staan meerdere achtbanen, waaronder een houten achtbaan Montezum. Ook heeft het park een klassieker staan van Schwarzkopf, een zogenaamde Shuttle Loop. Maar tot grote woede van de bezoekers, bleven de laatste maanden heel wat attracties gewoon gesloten, dat merken we aan de reacties op de facebookpagina.

Hoe de toekomst voor dit park uit zal zien is nu de grote vraag. Een curator gaat proberen het park te verkopen, wat geen makkelijke opgave wordt. Meerdere attracties staan al een tijd tot jaren stil vanwege technische mankementen, die vanwege het gebrek aan geld nooit hersteld werden. Als het park zou overgenomen worden zal de investering zeer hoog worden om dit park weer op de rails te krijgen.

 

 

Bron: exame.abril

Foto: Hopi Hari