Hopi Hari maakt zich klaar voor een heropening van het pretpark

Het Braziliaanse pretpark dat vorig jaar nog het faillissement aanvroeg en onder toezicht werd geplaatst van een curator, is zich dan toch aan het klaar maken voor een doorstart. Hopi Hari ging vorig jaar voor de tweede keer in haar geschiedenis failliet maar vond dan nu toch een overnemer.

 

Na maandenlange onzekerheid over de toekomst van Hopi Hari komt dan toch het goede nieuws dat het Braziliaanse pretpark een derde leven zal krijgen. Hopi Hari werd verkocht aan José Luiz Abdalla en de huidige CEO Marcel Andre Moron. Heel wat investeringen waren nodig om het pretpark met 200 miljoen euro schulden te kunnen heropenen.

Het pretpark Hopi Hari ging voor de tweede keer failliet vorig jaar, een eerste keer gebeurde dat in 2009. Toen werd het pretpark verkocht voor een symbolisch bedrag van 0,01 Braziliaanse Reaal. Vorige zomer vroeg de nieuwe maatschappij achter het park opnieuw het faillissement aan.

Hopi Hari zat al verschillende jaren in financiële problemen en de tevredenheid bij de bezoekers werd steeds slechter. De achteruitgang begon voornamelijk in 2012, toen een meisje overleed in de vrije val attractie La Tour Eiffel. Het meisje zat op een stoeltje dat al jaren niet meer in gebruik mocht genomen worden. Het 14-jarige meisje viel uit de attractie toen haar beugel plots opende op ongeveer 20 meter hoogte. Het meisje overleefde de val echter niet.

In datzelfde jaar kocht het park een indrukwekkende Intamin achtbaan met tien inversies, deze zou echter nooit volledig opgebouwd worden en werd in 2015 te koop gezet. Rond deze achtbaan gaan nu verschillende geruchten de ronde. Sommige bronnen zeggen dat deze achtbaan effectief verkocht is en zal openen in een nieuw Maleisisch pretpark. Andere bronnen zeggen dan weer dat de nieuwe eigenaars de achtbaan zullen openen. Aan het park zijn immers reclamepanelen te zien waarop een nieuwe achtbaan met 10 inversies wordt aangekondigd. Hierdoor wordt de link met de 5 jaar geleden aangekochte attractie meteen gemaakt. Er wordt echter gevreesd dat de achtbaan toch al stiekem verkocht is en dat het reclamepaneel enkel opgehangen is om potentiele investeerders te lokken. Hoe het nu precies in elkaar zit is nog niet duidelijk.

Momenteel wordt de Shuttle Loop achtbaan van de Duitse achtbaanbouwer Schwarzkopf klaargemaakt en getest zodat deze opnieuw kan rijden wanneer het pretpark heropend. Beelden van deze testritten zijn te zien in onderstaande video vanaf minuut 4:35.

 

 

Bronnen: Parkerlebnis, rcdb, Hopi Hari