Intamin 10-looper gaat van Hopi Hari naar Movie Animation Park Studios

Het nieuwe Maleisische filmpretpark Movie Animation Park Studios, dat vorig jaar de deuren opende, zal dit jaar een achtbaan krijgen die 10 keer overkop gaat! De achtbaan komt helemaal van de andere kant van de wereld uit het Braziliaanse pretpark Hopi Hari, waar hij nooit werd geopend.

 

Movie Animation Park Studios opende vorig jaar de deuren. Naast twee kleinere achtbanen zal er dit jaar een Intamin 10-looper geopend worden. Deze is afkomstig van het Braziliaanse pretpark Hopi Hari, dat gelegen is in de hoofdstad São Paulo. Hopi Hari kocht de spectaculaire achtbaan in 2012, maar de achtbaan werd daar nooit volledig opgebouwd.

Hopi Hari heeft echter al een bewogen geschiedenis achter de rug. Na het faillissement in 2009 maakte het pretpark een doorstart. Hopi Hari geraakte echter in zware financiële problemen, toen een meisje in 2012 overleed in de vrije val attractie La Tour Eiffel. Het 14-jarig meisje zat op een stoeltje dat al jaren niet meer gebruik mocht worden. Toen haar beugel plots opende op ongeveer 20 meter hoogte, maakte ze een dodelijke val uit de attractie.

Datzelfde jaar had het park de indrukwekkende Intamin achtbaan met tien inversies gekocht. Door het schandaal werd de achtbaan nooit volledig opgebouwd. Het pretpark geraakte niet meer uit de aanhouden (financiële) problemen en eind 2016 vroegen de eigenaars voor de tweede maal het faillissement aan.

Toen in 2017 Movie Animation Park Studios aankondigde dat ze een Intamin 10-looper zouden openen, keek iedereen in de richting van Hopi Hari. De 10-looper was daar immers al te koop aangeboden en verschillende geruchten bevestigde de verkoop.

Maar toen maakte Hopi Hari voor de 2de maal een doorstart en opende de poorten opnieuw. Aan deze poorten verschenen grote reclame borden waarop de komst van een achtbaan die 10 keer overkop zou gaan werd aangekondigd. Hiermee werden de eerdere geruchten de kop ingedrukt. Desondanks kwamen er al snel nieuwe geruchten die zeiden dat het een valse aankondiging was en enkel en alleen diende om investeerders naar het park te lokken. Dit blijkt nu waarheid te zijn geworden, want het is wel degelijk de 10-looper van Hopi Hari die nu in Maleisië ligt.

De achtbaan waar nu alles om draait, gaat tijdens de rit 10 keer overkop en heeft een lengte van 875 meter. De rollercoaster behaalt een snelheid van 85 km/u en heeft een hoogte van 33 meter. Vergelijkbare achtbanen vinden we ook in Europa terug. Zo staat er eentje in het Engelse pretpark Thorpe Park en het Italiaanse pretpark Cinecittà World.

 

Bron: rcdb