Bouwer in de kijker: Beijing Jiuhua Amusement Rides

Beijing Jiuhua Amusement Rides is een Chinese fabrikant van attracties, gevestigd in Changping in de provincie Peking te China. Het bedrijf werd opgericht in 2006 en groeide snel uit tot een van de grotere Aziatische bouwers van attracties. De attracties van deze fabrikant zijn echter niet zo origineel, het lijken telkens kopieën te zijn van attracties gebouwd door de grote Europese namen in de industrie.

 

De Chinese fabrikant Beijing Jiuhua Amusement Rides is vooral gekend om de vele achtbanen die men al bouwde in China en enkele andere Aziatische landen. De attracties die het bedrijf bouwt zijn eigen versies van bekende modellen die gebouwd worden door Europese bouwers. In 2006 werd het bedrijf opgericht, maar al snel groeide het uit tot een van de grootste spelers op de Aziatische markt.

 

Attracties

 

Achtbanen

 

Crazy Skateboard: De Crazy Skateboard is een variant op de Spinning Coaster die gebouwd wordt door Gerstlauer en Maurer Rides, naargelang het treintype gebruikt wordt. Bij deze achtbaan wordt een kronkelig parcours afgelegd terwijl de bakjes rond hun as draaien.

 

 

Motor Coaster: De Motor Coaster is een gelanceerde achtbaan waarbij je op een motorfiets zit. Dit type achtbaan werd oorspronkelijk ontwikkeld door Vekoma en werd later ook opgepikt door Zamperla.

 

 

Spinning Coaster: Behalve de Crazy Skateboard Spinning Coaster, bouwt deze fabrikant ook een wilde muis versie van dit type. Deze werd geïnspireerd op de modellen van Zamperla en Reverchon. Tijdens de rit wordt een parcours afgelegd met haarspeldbochten, terwijl de bakjes om hun as draaien.

 

 

Suspended Roller Coaster: De Suspended Roller Coaster moet wel het meest gekopieerde type achtbaan zijn dat er te vinden is. Het originele model werd ontwikkeld door Vekoma. Bij dit type achtbaan hangt het treintje onderaan de track en ga je doorheen meerdere inversies.

 

 

 

White Horse Coaster: Deze White Horse Coaster is een kopie van de Pegasus achtbaan die Mack Rides bouwt. Het is een junior achtbaan met een korte? lay-out.

 

 

Mine Coaster: De Mine Coaster is het type achtbaan dat wij een mijntrein noemen. Dit type kennen we het best in de uitvoering van Vekoma.

 

 

Children coaster: De Children Coasteris een knock off van de Vekoma Junior Coaster.

 

Kids Coaster: De Kids Coaster kennen wij het best als Big Apple, een ideale kinderachtbaan.

 

Thrillrides

 

Skyflyer: De Skyflyer is een oorspronkelijk ontwerp van het Australische bedrijf Funtime. Bij deze attractie neem je plaats op een stoel, die bevestigd is aan kettingen. Vervolgens gaat de molen draaien en net als een zweefmolen vlieg je rond, maar dan op grote hoogte.

 

Super Pendulum: De Super Pendulum is een uit de kluiten gewassen Frisbee attractie. Bij deze attractie zwiert de pendel heen en weer, terwijl deze rond draait. De versie die deze fabrikant lijkt gebaseerd op de versie van Intamin Amusement Rides.

 

 

Happy Flyer: De Happy Flyer is een grote schommelattractie, waarbij twee gondels omhoog en omlaag bewegen, doormiddel van luchtdruk. De oorspronkelijke versie werd gebouwd door S&S – Sansei Technologies.

 

Rolling Wave: De Rolling Wave is een zogenaamde Topspin attractie, zoals we die kennen van Huss. De Top Spin heeft een grote bank, waarop de zitjes staan. Deze bank is gemonteerd aan twee armen. Tijdens de rit kan men de bank en armen afzonderlijk doen bewegen. De armen draaien rond. De bank draait afzonderlijk, maar de bank kan ook vastgeklikt worden, waardoor je ondersteboven gaat. Na het loslaten van de bank bij het roteren van de armen, kan men koprollen maken, wat de attractie behoorlijk intens maakt.

 

 

Rock and Roll: De Rock and Roll is een Breakdance variant waarbij de karretjes ook zijwaartse rollen maken.

 

Hurricane: De Hurricane is een deftige thrillride die je alle kanten op beweegt en zelfs ondersteboven gaat.

 

Super Swing: De Super Swing is een kleinere versie van de Super Pendulum.

 

Pirate Ship: Het Pirate Ship is een klassiek schommelship, waarbij je in een boot zit die heen en weer wiegt.

 

Miami Wave: De Miami Wave is een typische kermisattractie die we ook wel eens een vliegend tapijt noemen.

 

Freedom Drop: De Freedom Drop is een vrijeval toren, waarbij je omhoog getakeld wordt tot een hoogte tussen 43 en 65 meter om nadien een vrije val te maken.

 

Water attracties

 

Flume Ride: De Flume Ride is een attractie die we kennen als boomstammetjes. Bij deze attractie vaar je rustig rond, tot je omhoog getakeld wordt. Na de optakeling volgt een snelle drop die eindigt met een grote splash.

 

Canyon Rafting: Deze waterattractie noemen een rapid river. Je legt in een rond bootje een parcours af met heel wat golven en andere effecten.

 

Mini-ocean Drift: De Mini-ocean Drift is een boottochtje voor kinderen.

 

Family Rides

 

Whirlwind Chairs: Dit is de klassieke zweefmolen, waarbij stoeltjes aan een ketting hangen. Wanneer de molen gaat draaien zweven de stoeltjes door de lucht.

 

 

Monorail: De Monorail is een treintje op een rail die de bezoekers doorheen een park kan transporteren.

 

Dinosaur Around: De Dinosaur Around is een kindermolen in dinosaurus thema, waarbij de bakjes omhoog en omlaag bewegen.

 

Flying Elephant: Een gelijkaardige attractie als de Dinosaur Around, maar dan met olifantjes.

 

Mini-parachute Tower: De Mini-parachute Tower is een familievriendelijke torenattractie. De rit begint wanneer je omhoog getakeld wordt, om nadien als een parachute rustig naar beneden te dalen.

 

 

Carousel: De Carousel is een klassieke draaimolen.

 

Double-deck Carousel: De Double-deck Carousel is een grotere versie van de klassieke draaimolen met twee verdiepingen.

 

Tilt Whirl Mermaid: De Tilt Whirl Mermaid is een draaimolen, waarbij je in een schelp plaatsneemt. Deze schelpen draaien op zich ook rond.

 

Crescent Swing: De Crescent Swing lijkt een beetje op een Shuttle achtbaan, maar dan in het klein. De bakjes rijden heen en weer over de half pipe vormige track, maar men moet zelf voor de beweging zorgen.

 

Bron en foto’s: Beijing Jiuhua Amusement Rides, RCDB