Straub & Dochter volop bezig aan restoratiewerken van nieuwe thrill ride

De Nederlandse exploitant J. Straub en zijn dochter hebben een thrill ride overkocht die al enkele jaren buiten gebruik is. De exploitanten zijn gestart met de renovatiewerken en hopen de attractie spoedig op de kermissen te krijgen.

 

De Nederlandse kermissen kunnen binnenkort een nieuwe thrill ride verwachten. Het gaat eigenlijk om een gerenoveerde attractie van het type Move-It 18 die in een ver verleden ook al op de Belgische en Nederlandse kermissen rondreisde. Het is de Nederlandse exploitant J. Straub en zijn dochter die de attractie momenteel aan het restaureren zijn na jaren van stilstand. Deze werkzaamheden zijn bijna klaar, waardoor men verwacht dat bezoekers dit jaar nog de eerste ritjes zullen kunnen maken. Welke naam de attractie zal krijgen, is momenteel nog niet bekendgemaakt.

De Move-It 18 werd in 1997 gebouwd door de Nederlandse fabrikant KMG. Dit gebeurde in opdracht van de Belgische exploitanten Dotremont en Delforge die er twee jaar mee rondreisden. In 1999 ging deze voor het eerst naar Nederland en reisde over de kermissen onder Schimmelpenninck. Ook dit avontuur duurde maar 2 jaar, want in 2000 kwam deze opnieuw naar België, ditmaal onder het exploitanten duo Patris en Greif.

In 2003 verlaat de attractie voorgoed België en ging die het water over naar het Verenigd Koninkrijk, waar die drie jaar onder Victor Gray haar rondjes maakte. In 2006 keerde deze opnieuw terug naar Nederland, ditmaal onder T. van de Weerdt. In oktober 2007 verliet deze alweer Nederland en verhuisde de attractie naar Polen, waar deze rondreisde met Lunapark Łódź. Hoelang deze in Polen bleef is onduidelijk, maar na Polen werd de Move-It verkocht aan de Slovaakse exploitant Lunapakr M&L die er tot en met 2016 mee rondreisde.

Daarna leek het Europese avontuur voorbij want In 2017 verhuisde de attractie naar Baghdad Island in de Iraakse hoofdstad. De attractie stond in het park tot begin 2021. Daarna kwam deze in handen van GT Amusement Service in Irak, maar daar verbleef die in opslag. Uiteindelijk waren het de Franse exploitanten Torision en Bory die de attractie weer terug uit het Midden-Oosten haalden. Echter kregen zij de attractie niet aan de praat. Straub kocht deze over en heeft deze nu klaargemaakt voor een nieuw Europees avontuur.

 

Bron: Polyp Forum

Foto’s: Move-it J-Straub & dochter