Sfeerverslag: Parque de Atracciones de Madrid – mei 2024

Tijdens een verblijf in Madrid bezocht Themeparkfreak Wesley samen met zijn vrouw en dochter Maud het andere grote park van de stad: Parque de Atracciones de Madrid. Eerder bezochten ze Parque Warner Madrid. Hoe zou dit park in verhouding staan?

 

Madrid
Parque de Atracciones de Madrid ligt in tegenstelling tot Parque Warner Madrid meer in de stad waardoor het mogelijk was om met het openbaar vervoer naar het park te reizen. Echter aangezien wij redelijk ver buiten de stad verbleven, kozen we ervoor om met de auto naar het park te gaan. Het park biedt een redelijke parkeerplek en bovendien is deze gratis. Het park is ook prima met de metro te bereiken, let daarbij wel op dat je het park aan de andere kant betreedt.

Zoals gezegd kozen wij ervoor met de auto naar het park te gaan. Dit bleek een kleine uitdaging aangezien het wegennet van Madrid voor een deel uit tunnels bestaat, waardoor je je oriëntatie al snel kwijt bent. Als je navigatiesysteem dan ook nog geen ontvangst heeft, wordt het er niet handiger op. Wonder boven wonder reden we in één keer goed en kwamen we nog voor parkopening aan.

 

Rope drop
Op basis van wachttijdvoorspellingen maakten we de keuze om eerst op “TNT Tren de la Mina” af te gaan. Deze familieachtbaan van Gerstlauer krijgt gedurende de dag vaak de langste wachtrij, achteraf werd duidelijk waarom. De achtbaan reed ongeacht de drukte namelijk met slechts één trein. Daarnaast waren de operations niet bepaald efficiënt.

TNT Tren de la Mina is een leuke variant van de mijntrein die we voornamelijk kennen van Arrow en Vekoma. Een soepele baan en heel mooi gedecoreerd.

Abismo
Na TNT Tren de la Mina gingen we naar Abismo, ook één van de achtbanen die populair is bij het publiek. Vooraf had ik verschillende meningen gelezen over deze baan, meestal niet al te positief. Ik ging er met een open mind in en de achtbaan verbaasde me in positieve zin.

Ik ben normaliter geen fan van verticale lifts, maar Abismo trakteert op een grote lading hangtime bovenin wat compenseert voor het nare gevoel dat ik altijd krijg. De baan is soepel, iets dat in de reviews vaak nog wel eens wordt aangehaald als een kritiekpuntje.

 

La Jungla
Inmiddels was het lunchtijd en aangezien mijn vrouw niet zo’n fan is van achtbanen, besloten we in het boottochtje “La Jungla” een broodje te eten.

Hierna volgden de Star Flyer, Zeppelin en La Lanzadera, de Intamin drop tower.

 

Tornado
Na de lunch gingen we naar Tornado, de Intamin inverted coaster van het park. Ook hiervan weer verschillende meningen gelezen, echter gezien de Intamin-fans die wij zijn, lieten we ons hierdoor niet afschrikken. Al met al een hele goede achtbaan die soepel is en tijdens enkele momenten intens is. Bovendien is deze vele malen beter dan de Vekoma SLC.

 

Tarántula
Het was gedurende de dag niet heel druk in het park. De enige echt lange wachttijd stond bij Tarántula, die hebben we dan ook maar tot het laatst bewaard.

 

Vértigo
Een achtbaan die ik graag (nog eens) had beleefd, was helaas al een tijdje gesloten. Vértigo stond voorheen in Bobbejaanland als spiegelbeeld van Speedy Bob en heeft daarmee toch een bijzondere herinnering.