Uitgetest: La Tour de Numérobis – Parc Astérix

Parc Astérix zit de laatste jaren niet stil. De ene na de andere grote investering wordt aangekondigd en het park opent jaarlijks wel minimum één nieuwe attractie. Vorig jaar opende men een volledig nieuw themagebied, met als topper de nieuwe achtbaan Toutatis. Voor de komende jaren is net een groot masterplan met meerdere attracties bekendgemaakt. Dit jaar opende het park La Tour de Numérobis, een 50 meter hoge Vertical Swing van Zamperla. Themeparkfreaks trok naar Parc Astérix om deze nieuwigheid uit te testen.

 

La Tour de Numérobis is gelegen in het Egyptische themagebied, naast de B&M-achtbaan OzIris. Daarmee ligt de 50 meter hoge attractie aan de rand van het park, waardoor hij ook goed zichtbaar is vanop de snelweg die vlak langs Parc Astérix loopt. Per rit kunnen 32 personen plaatsnemen in de attractie. De minimumlengte bedraagt 1m20. De kinderachtbaan die er vlakbij ligt en vroeger de naam SOS Numérobis droeg, heeft dankzij deze nieuwigheid een nieuwe naam gekregen: SOS Tournevis.

Het verhaal achter de attractie gaat over Numérobis, een Egyptische architect uit de stripverhalen van Astérix. La Tour de Numérobis moet een kraan met meerdere armen voorstellen die dient om zware stenen op te tillen. In de wachtrij hangen verschillende concepttekeningen en zoals we van Parc Astérix gewend zijn zitten er ook meerdere grapjes in verstopt, zoals een oude concept art van een top spin in Egyptische stijl, een idee dat nooit gerealiseerd werd.

Als je aan het einde van de wachtrij gekomen bent, word je door de grouper naar een poortje gestuurd. Ook hier valt op dat de operations van Parc Astérix extreem efficiënt zijn. Het personeel werkt enorm snel en je bagage laat je – net zoals bij OzIris en Toutatis – achter in bagagebakken op wieltjes. Eenmaal je neerzit en de riemen gecontroleerd zijn, start de rit. Bijzonder is dat niet alleen de gondel draait, maar ook de volledige toren. De rit is niet heel lang, maar wel lang genoeg om van het mooie uitzicht over het park en de groene omgeving te  genieten.

Al bij al is La Tour de Numérobis een goede attractie die perfect past in het aanbod van Parc Astérix. Het park had nog geen attractie waarin je gratis van het uitzicht kan genieten – aangezien hun uitkijktoren met cocktailbar betalend is – en een extra flatride was meer dan welkom in de Egyptische zone. De mooie thematisering, grappige details en efficiënte operations zorgen ervoor dat deze simpele molen een echte Parc Astérix-attractie wordt.