Sfeerverslag: Parque Warner Madrid – 28 april 2024

Milestone voor Maud, nieuwe nummer 1 voor Wesley

In april 2020 zou Themeparkfreak Wesley met zijn dochter Maud naar Madrid gaan om daar Parque Warner Madrid te bezoeken. Door de reisbeperkingen kon deze trip toen helaas niet doorgaan. Dit voorjaar kwam het er dan toch eindelijk van om naar Madrid te reizen.

 

Batman Gotham City Escape
Nadat de reisbeperkingen werden opgeheven werd duidelijk dat Parque Warner Madrid grootse plannen had voor een nieuwe achtbaan. Door zeer zorgvuldig plannen (en het feit dat Voltron niet op tijd open was 😊) werd Batman Gotham City Escape voor Maud haar 400ste achtbaan. Voor Wesley werd dit instant een nieuwe nummer 1.

Tegen alle verwachtingen in liet men de mensen al vrij vroeg binnen in het park. Dit stelde ons in staat om ons alvast op te stellen voor “rope drop” zodat onze eerste rit van de dag er eentje op BGCE zou zijn. Zoals verwacht waren wij niet de enige en rende iedereen naar de nieuwste aanwinst van het park. Gelukkig geen ongelukken en een goede warming-up voor de dag! Het was me op een enkele POV gelukt om vrijwel alle spoilers te ontlopen, dus alles kwam toch nog als een grote verrassing. Het geluk wilde dat we ook nog een “front row” rit kregen!

Na jarenlang geroepen te hebben “Taron is mijn nummer 1, maar hij had wel een paar inversies mogen hebben”, had ik nu een baan gevonden die in mijn ogen nóg veel beter is. De bijbehorende thematisatie was een grote kers op de taart.

 

Planning
Op basis van wat onderzoek leek het me verstandig om volgens een lijstje te werken en de achtbanen met de hoge capaciteit wat later in de dag te doen. De eerstvolgende attractie zou dan ook “Coaster Express” worden, de houten achtbaan van het park. Door velen uitgeroepen als slechtste achtbaan ter wereld, al dan niet in de categorie hout. Aangezien er de afgelopen jaren veel onderhoud is gepleegd, ging ik er met een openmind in. Deze mening bleek terecht, het betreft namelijk een relatief soepele rit, bijgedragen door de superfijne Intamin treinen en het uitzoeken van een non-wheel seat uiteraard.

Later op de dag herhaalde we het ritje nog een aantal malen.

 

Cartoon Village
In het kindergedeelte van het park, dat vlak naast Coaster Express ligt, vonden we nog 2 achtbanen. Deze hadden gedurende de dag vrij lange rijen, dus deden we even snel tussendoor wanneer bleek dat de wachttijden iets minder waren. De wachttijden van het park werden vrij goed weergegeven in de app van het park, een aanrader om die bij de hand te houden dus.

“Tom y Jerry” is Zierer Tivoli large die we in de Benelux kennen van o.a. Plopsaland de Panne, tegenwoordig als de #LikeMe- Coaster. Over het algemeen zijn dat altijd leuke banen om te doen. De andere kinder/familieachtbaan verraste ons zeer positief. “Correcaminos Bip, Bip” is een achtbaan gebouwd door Mack Rides. Dit resulteert meestal in een soepele rit en ook deze keer bleek dat het geval. De lay-out is zeer goed en voor een kinderachtbaan ook nog lekker snel.

 

Superman
“Shadows of Arkham”, de Batman invert clone van het park, was helaas al enige tijd gesloten. De enige operationele B&M van het park was dan ook “Superman / la Atracción de Acero”. Ik had me voorgenomen de achtbaan als eerste front row uit te testen omdat deze banen hit or miss zijn. Sommige blijven soepel, anderen kunnen de vullingen uit je kiezen ratelen. Wat bleek: op de eerste rij is deze achtbaan vrij soepel en dus besloten we later op de dag nogmaals een rit te maken, deze keer op rij 4. De slechtste beslissing van de dag omdat het daar net leek of de trein op vierkante wiel reed. Verder een lekkere baan met flink wat positieve G-krachten en altijd goed voor de inversie-counter 😊

 

Boomerang
Parque Warner Madrid heeft een van de weinige nog operationele “Giant Inverted Boomerang” achtbanen van Vekoma en de enige in Europa. Wij hebben een regeltje als het gaat om achtbanen: we gaan niet in achtbanen die achteruit over de kop gaan. Toen Maud ook nog zag dat deze achtbaan inverted was (ze is er geen fan van), haakte ze af en ik gaf haar geen ongelijk. Ik had me echter voorgenomen hoe dan ook te gaan aangezien je dit type achtbaan niet vaak tegenkomt. De enige keer dat ik er eentje heb gezien, was in Six Flags Magic Mountain toen Déjà Vu daar zijn rondjes nog draaide. Ben er toen niet in geweest, weet niet eens of hij die dag draaide. Vandaag zou ik er hoe dan ook in gaan.

Met knikkende knieën ging ik de wachtrij in, gelukkig stond er nooit een lange rij dus kon ik niet gaan twijfelen. Ik had me voorgenomen om op de een na laatste rij te gaan zitten, echter is er geen assigned seating en zodra het station open gaat, is het dus ieder voor zich. Het was daarmee een gok waar ik terecht zou komen. Vóór mij liep een man met zijn kind en zij bleken mijn rij in te nemen. Ik ben dus maar back row gegaan, YOLO! Eenmaal de beugel dicht kreeg ik spijt en hoopte alleen maar dat het snel over ging. Ik heb dan ook maar alles bij elkaar geschreeuwd, de heenrit van blijdschap want op wat headbangen na was het best een goeie rit, buiten het feit dat je vrij weinig ziet, de terugweg van pure terror, hopende dat ik alles binnen zou houden.

Eindigend met een positief puntje: ik heb het overleefd, de baan is soepel en geen moment het gevoel gehad dat ik ziek zou worden van het achteruit gaan. Een dikke win voor mij!

 

Park over het algemeen
Buiten de genoemde achtbanen heeft het park ook enkele noemenswaardige andere attracties waaronder een goede drop tower die gedurende de dag verschillende ritten biedt.  Ook zijn er meerdere goede waterattracties waaronder Rápidos ACME (een rapid river) en Rio Bravo en een heel mooi aangeklede Intamin Log Flume. Daarnaast genoten we van de oldtimer baan, een type attractie die we bijna nooit overslaan.

Het park is er echt eentje in ons straatje. De attracties zijn goed en mooi gethematiseerd, alles ligt er verzorgd bij en de mensen die er werken super behulpzaam (al is het met de hulp van Google Translate 😊).