Efteling deelt concepten van nieuw watereffect bij Piraña

Op 29 juni heropent in het Nederlandse pretpark de Efteling de waterattractie Piraña na een onderhoud van 8 maanden. Vandaag onthult de Efteling ook het ontwerp van een nieuw watereffect die ze toevoegde in de attractie.

 

Zuid-Amerikaans karakter

De attractie Piraña dateert van 1983. Bij de restauratie die momenteel wordt uitgevoerd hebben ontwerpers de kans gegrepen om er opnieuw iets bijzonders van te maken. Wie goed naar de rotsen kijkt zal er iets in herkennen.

 

Nieuwe watergoden

Op één van de allereerste conceptschetsen zie je dat de rivier zijn oorsprong vindt in de mond van de waterspuwer. De watergoden die 10 jaar geleden geïntroduceerd werden krijgen er nu een paar extra watergoden bij om zo nog meer waterplezier te creëren. In de voorgevel van Piraña zie je de beeltenis van een grote slang. Deze slang kom je nu ook onderweg tegen. Zijn bek vult zich met water en op een willekeurig moment spuit hij zijn mond leeg. Pas dus maar op dat je niet geraakt wordt.

 

Extra renovatie

Naast de nieuwe animaties in het parcours was de grootste uitdaging van de renovatie de pompinstallatie vervangen die maar liefst 5.000 liter water per seconde de baan instuwt, om zo de boten te kunnen laten varen in de 600 meter lange vaargeul. Naast de pompen werden ook de besturingskasten vernieuwd en de daarbij horende leidingen, kabels en noodverlichting. Ook de verlichting werd omgezet naar een LED-variant. Tenslotte zijn rond de rivier nieuwe speakers en camera’s geplaatst en werd het groen naast de rivier ook stevig aangepakt.

Als alles volgens plan verloopt is de opening van de Piraña gepland op 29 juni en kan iedereen genieten van de vernieuwde waterpret.

bron: Efteling.com