Voltron in Europa-Park gaat sneller dan oorspronkelijk gepland

Opmerkelijk nieuws uit het Duitse pretpark Europa-Park. Het nieuwe paradepaardje, de achtbaan Voltron, gaat maar liefst 10 km/u sneller dan oorspronkelijk gepland. Dat heeft het pretpark zelf bevestigd. Ook op de officiële kanalen van het pretpark is de maximumsnelheid aangepast.

 

Europa-Park opende zopas haar gloednieuwe themagebied Kroatië. Blikvanger van dit gebied is de nieuwe achtbaan Voltron. De achtbaan werd de eerste Stryker Coaster die gebouwd werd door Mack Rides. Maar nu blijkt de achtbaan een pak sneller te gaan dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Pretpark nieuwssite Looopings merkte dat de snelheid van de achtbaan in recente berichtgeving was aangepast van 90 km/u naar 100 km/u. Daarop contacteerde ze het pretpark. Zij lieten weten dat bij het afstellen van de baan is besloten de snelheid te verhogen zodat het karretje beter door het parcours zou gaan.

Voltron heeft een bijzonder lang parcours van 1385 meter en maar liefst 7 inversies, dit zijn de momenten waarbij de inzittenden over de kop gaan. De achtbaan is 32,5 meter hoog en tijdens de rit wordt er een snelheid behaald van 100 km/u. Naast alle inversies zijn er nog verschillende andere spectaculaire elementen, waaronder 4 lanceringen, een spike, een draaiplatform, een Top Hat en een bijzonder verrassingselement.

De achtbaan heeft maar liefst 7 treinen, waarin telkens 16 personen kunnen plaatsnemen. Dit gebeurt in 4 rijen van 4 personen. De buitenste zitjes van de treinen hangen over de rail en hebben een soort wingpositie zoals bij een Wing Coaster. Het station is voorzien van loopbanden, waardoor er permanent in- en uitgestapt kan worden en een capaciteit van 1.600 personen per uur bereikt wordt.

Met deze eigenschappen pakt Voltron verschillende records, zoals die van de langste multi-launch coaster ter wereld, de langste lanceerachtbaan van Europa, de lanceerachtbaan met de meeste inversies ter wereld, en de langste looping coaster van Europa. Daarnaast heeft de achtbaan ook het record in handen van rollercoaster met de steilste lancering. Dit gebeurt met een hellingshoek van maar liefst 105° ofwel meer dan verticaal.

 

Bron: Looopings.nl

Foto: Themeparkfreaks (Jonathan Sansens)