Vier Pinksterweekend in Museumpark Archeon, Alphen aan den Rijn

Kom tijdens het lange Pinksterweekend van 18 t/m 20 mei naar Museumpark Archeon en stap de tijd van de late middeleeuwen binnen. Beleef de rijke geschiedenis aan de hand van het kampement van de middeleeuwse groepen, 17e eeuwse ridders, demonstraties en loop zelf mee in de Pinksterprocessie!

 

In het middeleeuwse stadje Gravendam, gelegen in Archeon, kunnen bezoekers een duik nemen in de vroege middeleeuwen tot aan het jaar 1350. Tijdens het Pinksterweekend wordt ook de late middeleeuwen tot leven gebracht, met diverse re-enactmentgroepen die een glimp bieden van het 17e en 18e-eeuwse leven. Vergeet niet langs het toernooiveld te wandelen, waar ridders uit de 17e eeuw een indrukwekkende demonstratie geven!

 

17e-eeuwse Grollenaren
Ontmoet de 17e-eeuwse Grollenaren van Compagnie Grolle! Een gezelschap Grollenaren die in hun vrije tijd een stukje van het roemruchte verleden van het Achterhoekse vestingstadje Groenlo weer tot leven proberen te brengen. In prachtige kledij uit de zeventiende eeuw laten ze je een stukje geschiedenis herbeleven vanuit het kampement met o.a. wol verven, kleding maken, een wambuis maken, manden vlechten van wilgentakken en het dagelijkse leven in het sfeervolle kampement.

 

Pinksterprocessie
Beleef de middeleeuwen in Archeon. Bezoekers worden uitgenodigd om mee te lopen in de Pinksterprocessie, waar de Minderbroeders de symbolen van het Pinksterfeest, vuur en water, naar de poorters in Gravendam brengen. Voor deze middeleeuwse optocht zoeken de Minderbroeders bezoekers die de rollen van wimpeldragers, wierookvatdragers, vuurdragers en zingende processiegangers kunnen vervullen.

 

Overnachten in de middeleeuwen

Wil jij de middeleeuwen écht beleven zoals het er in 1350 aan toeging? Weg van alle hectiek en het jachtige moderne bestaan en je even helemaal onderdompelen in de geschiedenis? Boek dan nu een overnachting in een van onze middeleeuwse ambachtshuizen en stap op je middeleeuws schoeisel een ander leven binnen. Boeken via archeon.nl.

 

Brunchen inclusief gratis entree

Op 1ste & 2de Pinksterdag verzorgen wij een overheerlijke Pinksterbrunch in de Romeinse Herberg. Brunch gezellig met de hele familie, inclusief gratis entree tot het park. De aanvang is van 11:00 tot 13:00 uur en na de brunch is er ruim de gelegenheid om het park te bezoeken. Bij de entree ontvang je een dagprogramma met alle activiteiten van de dag. Wil je genieten van deze speciale brunch? Reserveer dan snel je plekje en laat je verwennen!

 

Foto: Museumpark Archeon