Beruchte achtbaan T3 uit Kentucky Kingdom krijgt nieuw leven

Er is opvallend nieuws uit Amerika. Daar blijkt dat we toch nog niet verlost zijn van de zeer pijnlijke achtbaan T3 die al sinds 1995 haar bezoekers martelde in Kentucky Kingdom. Het park had eindelijk besloten om de rollercoaster voorgoed te sluiten, maar nu blijkt een ander pretpark deze gekocht te hebben.

 

Het gaat allemaal om de voormalige achtbaan T3 uit het Amerikaanse pretpark Kentucky Kingdom. De rollercoaster werd origineel geopend als T2 (“Terror to the second power”) op 8 april 1995, als tweede Vekoma SLC ter wereld en de eerste van de Verenigde Staten van Amerika. Het is naast Condor uit Walibi Holland de enige andere versie van het prototype dat daarna gelukkig nooit meer gebouwd werd.

In 2015 werd besloten om de achtbaan een grondige renovatie te geven, inclusief nieuwe treinen, en de rollercoaster te hernoemen naar T3 (“Terror to the third power”). Dit was een succesformule bij andere pijnlijke SLC’s die met nieuwe treinen wel een aanvaarbare rit weggaven, maar dit mocht helaas niet baten bij T3.

 

Persoonlijke ervaring

Onze redactie kon in 2018 T3 uittesten. Elke achtbaanfan kent de reputatie van Condor, maar T3 was nog vele malen erger. Het was zelfs de ergste SLC van de 16 exemplaren die ik al deed. Je kunt je de vreugde al voorstellen van de fans toen eind 2022 bekendgemaakt werd dat T3 voorgoed zou sluiten op 30 oktober 2022. Gedaan met de horror en de pijn!

 

Toch verkocht

Maar nu blijkt dat we allen te vroeg hebben gejuicht, want het ondenkbare is gebeurd. Kentucky Kingdom is er namelijk in geslaagd om een koper te vinden voor T3. Dit gebeurde via Amusement Rides, een website gespecialiseerd in het verkopen van tweedehands attracties. Welk park zo gek is geweest om de rollercoaster op te kopen, is momenteel nog niet bekend. Dus laat ons vurig hopen dat het niet om een Europees pretpark gaat. Voor een keer zou ik het niet erg vinden mocht een rollercoaster naar een obscuur land ver weg verdwijnen.

 

Bron: Amusement Rides

Foto’s: TPF