Première van gloednieuwe achtbaan The Mouse op Foire de Mars van Troyes

De Franse exploitant Pfausser zal in 2024 uitpakken met een nieuwe rollercoaster. Deze zal de naam The Mouse krijgen en wordt een spinning wild mouse coaster die gebouwd werd door de Turkse fabrikant Levent Lunapark. Ondertussen werd bekendgemaakt dat haar première voor de Foire de Mars van Troyes zal zijn.

 

De Franse exploitant Pfausser pakte in 2020 nog uit met een nieuwe attractie. Het ging toen om Spider, een attractie die gebouwd werd door de Italiaanse fabrikant Fabbri Rides en ze was de eerste in haar soort. Pfausser ging met Spider in première op de kermis van Charleville-Mézières en daarnaast stond de attractie in de zomermaanden ook in het Zuid-Franse zomerpretpark Lunapark Cap d ’Agde. Helaas kon de nieuwigheid niet helemaal voldoen aan de verwachtingen en na 3 jaar verkocht Pfausser alweer de attractie.

 

In november 2022 maakte Pfausser de opvolger bekend. Een heel ander type attractie, namelijk een rollercoaster. De attractie zal de naam The Mouse krijgen en wordt een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes. Deze werd gebouwd door de Turkse fabrikant Levent Lunapark.

De attractie is niet helemaal nieuw want deze leed al een eerder leven in Turkije, het gaat dus om een tweedehandsattractie. Pfausser gebruikte de afgelopen maanden om de attractie volledig te renoveren en klaar te stomen voor het kermisseizoen. Hiervoor werd de achtbaan volledig gestript. De roze afgeschenen achtbaantrack werd vervangen door mooie nieuwe blauwe track. De grijze supports werden wit geschilderd. Ondertussen werd deze ook volledig opgebouwd en gingen de testritten van start.

 

De première zal plaatsvinden op de Foire de Mars van de Franse stad Troyes. Deze zal plaatsvinden van 23 februari 2024 tot en met 17 maart 2024. De voorbije jaren stond hier ook een andere achtbaan die Pfausser in handen heeft. Namelijk de bizarre Toboggan coaster waarbij de bezoekers in een verticale koker naar boven getakeld worden.

 

Bron, foto’s & video’s: The Mouse – Pfausser