Holiday Park kondigt 2de nieuwe achtbaan aan

Het Duitse Holiday Park heeft aangekondigd in 2025 uit te pakken met een grote familieachtbaan. Deze zal in het teken staan van de film 100% Wolf. De attractie komt er waarschijnlijk naast de al eerder aangekondigde Extreme Spinning Coaster in 2026.

 

Nieuwe familieachtbaan gaat over het meer:

Het zijn goede tijden voor het Duitse pretpark Holiday Park. De Plopsa Group, de groep achter het pretpark, heeft aangekondigd een nieuwe grote familieachtbaan te zullen openen in 2025. Dit wordt een Custom Family Coaster die gebouwd zal worden door de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides.

De attractie komt volledig in het teken van het succesverhaal “100% Wolf”, een film van Studio 100, het moederbedrijf achter de Plopsa Group en Holiday Park. Er werd al een eerste concept-art gelost. Hierin zien we naast een deel van het 760 meter lange parcours ook een spike. Hierbij zal de achtbaantrein tot stilstand komen en weer achterwaarts terugrollen. De totale investering wordt 11 miljoen euro.

“Met deze nieuwe attractie dichten we de kloof tussen onze indoor kinderachtbaan en onze thrill coasters,” benadrukt Bernd Beitz, aldus directeur van Holiday Park. “De nieuwe achtbaan is perfect voor het hele gezin,” meldt Bernd Beitz. Coen Nieuwenstein van achtbaanfabrikant Gerstlauer is ook verheugd over de samenwerking: “Gerstlauer is erg blij en dankbaar dat we deel uitmaken van het projectteam dat deze familieachtbaan en het prachtige nieuwe gebied in Holiday Park realiseert.”

 

100% Wolf: nieuwe helden voor Vakantiepark Duitsland:

Met twee seizoenen Toggo op Super RTL en een succesvolle bioscoopfilm heeft 100% Wolf de harten van jong en oud wereldwijd veroverd. Een gloednieuwe filmervaring met Freddy en zijn vrienden komt in 2024 naar de filmzalen. Het originele actieavontuur gaat over de dappere Freddy, die tijdens volle maan verandert in een schattige poedel in plaats van een gevaarlijke weerwolf. Hij moet zich voor de volgende nacht bewijzen als wolf, want anders dreigt hij verstoten te worden. Het spannende verhaal combineert mysterie, humor en spannend avontuur met een belangrijke boodschap: “Iedereen heeft wat nodig is om een held te zijn!”

 

80 miljoen euro masterplan:

De investeringen voor 2025 maken deel uit van het nieuwe masterplan van 80 miljoen euro van Holiday Park Germany. Dit jaar openen al de attracties “Greenville Bus” en “Blinky’s Seifenkisten” in het gloednieuwe Blinky Bill themagebied. In 2025 wordt een nieuwe smurfen attractie geopend. Daarnaast wordt het Blinky Bill themagebied voltooid met de opening van de attractie “Greenville Town” en de achtbaan 100% Wolf.

In 2026 wordt dan weer een gloednieuw themagebied geopend rond het Belgische festival Tomorrowland. Hier wordt de blikvanger een grote spectaculaire achtbaan die zich richt op de tieners. Dit wordt een Extreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides zoals we deze kennen van The Ride To Happines By Tomorrowland in Plopsaland De Panne. Daarnaast wordt er 40 miljoen euro geïnvesteerd in een nieuw gethematiseerd waterpark met glijbanen zoals de PlopsaQua parken in De Panne en Landen-Hannuit.

 

Bron: Plopsa News, rcdb

Foto: Plopsa Group