Deens pretpark Tivoli Friheden opent nieuwe loopingcoaster Vindfald

Bezoekers van Tivoli Friheden in Denemarken kunnen een gloednieuwe achtbaan ontdekken: de Euro-Fighter Vindfald van de Duitse achtbanenfabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Onlangs vond de opening plaats, in het bijzijn van journalisten en fans.

 

Vindfald is een 23 meter hoge achtbaan van het type Euro-Fighter. Deze bevat een verticale lifthill en twee inversies, een klassieke looping en kurkentrekker. De topsnelheid bedraagt 72 kilometer per uur en de lengte van de achtbaan is 300 meter.

Gerstlauer
Vindfald werd gebouwd door Gerstlauer Amusement Rides uit het Duitse Münsterhausen. In de Benelux staan twee achtbanen van hetzelfde type, Euro-Fighter, met Typhoon in Bobbejaanland en Falcon in Duinrell.

 

Je kan de onride hier bekijken:

 

Foto’s: Themeparkfreaks (Wesley)