Falcon’s Flight bereikt nieuwe mijlpaal met 163 meter hoge airtime heuvel

De recordbrekende achtbaan Falcon’s Flight in Six Flags Qiddiya heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Tijdens de bouwwerken voor de rollercoaster werd de 163 meter hoge airtime heuvel vervolledigd. Dit is meteen het hoogste vrije achtbaan element in de wereld. En dit is nog niet eens het hoogste punt van de rollercoaster.

 

Het is al sinds 2005 geleden dat het hoogterecord op een rollercoaster nog eens verbroken werd, maar in 2025 zal het opnieuw zo ver zijn. Tijdens de bouwwerken van Falcon’s Flight in Six Flags Qiddiya werd immers een nieuwe mijlpaal bereikt. De 163 meter hoge airtime heuvel werd vervolledigd. Dit is het allerhoogste vrijstaand achtbaan element ter wereld. Het hoogste element van Falcon’s Flight is het echter nog niet, deze komt te liggen op de top van een 195 meter hoge berg. Hiermee wordt het bestaande hoogterecord van Kingda Ka in Six Flags Great Adventure verpulverd.

 

Falcons Flight:

Falcons Flight wordt de snelste, hoogste en langste achtbaan in de wereld. Ondertussen werden ook de exacte statistieken vrijgegeven. Intamin zal met Falcons Flight de eerste Exa Coaster bouwen in de wereld en dit wordt ronduit indrukwekkend. Een Exa Coaster is een achtbaan die hoger is dan 600 voet, omgerekend zo’n 182,88 meter.

De achtbaan zal een snelheid bereiken van 250 km/u. Deze snelheid zal bereikt worden tijdens de afdaling van een klif en met behulp van een LSM-lancering. In totaal zal de achtbaan 3 verschillende lanceringen bevatten. Daarnaast zal de rollercoaster het huidige lengte record bijna gaan verdubbelen met een parcours van maar liefst 4.250 meter lang.

Falcons Flight krijgt een duizelingwekkende hoogte van maar liefst 195 meter hoog, dit is nog eens 10 meter hoger dan we eerst dachten en 56 meter hoger dan het huidige record. De drop wordt maar liefst 158,2 meter diep. Het is de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides met hoofdzetel in Liechtenstein die instaat voor de bouw van de achtbaan. Zij bouwden eerder ook al heel wat andere record brekende achtbanen.

 

Saudi Vision 2030:

Six Flags Qiddiya kadert in het megaproject Saudi Vision 2030 dat werd voorgesteld op 25 april 2016 door de kroonprins van Saudi-Arabië, Mohammed bin Salman. Saudi Vision 2030 is een groot project om de afhankelijkheid van de olie voor Saudi-Arabië te verminderen tegen 2030. Hiervoor wil het land haar economie meer diversifiëren door onder meer te investeren in ziekenzorg, onderwijs, infrastructuur, vrijetijd en toerisme.

Om de nodige voorzieningen te verwezenlijken is het land in een biljoenen bouwwerf veranderd. Eén van deze vele projecten is Six Flags Qiddiya, een gloednieuw pretpark en waterpark dat verschillende recordbrekende en spectaculaire attracties zal bevatten.

 

Foto: Coaster Hub