Sweet Valley geopend in Energylandia

We hebben heel wat geduld moeten hebben, maar onlangs heeft het Poolse pretpark Energylandia haar nieuwe themagebied Sweet Valley feestelijk geopend. In dit kleurrijke gebied loop je rond in een snoepjeswereld.

 

 

De eerste werkzaamheden aan dit gebied begonnen al in 2020, al lagen er in 2019 al trackdelen klaar van de grootste achtbaan in het gebied. Toch bleef het wachten tot 27 april van dit jaar om de attracties te gaan uitproberen.

In Sweet Valley vind je twee achtbanen terug. De grootste daarvan is een Vekoma Mine Train achtbaan die de naam Choco Chip Creek draagt. De tweede, meer bescheiden achtbaan is Honey Harbour. Deze baan is eveneens van Vekoma en van het type Junior Coaster.

De andere nieuwe attracties in het gebied zijn de kopjesmolen Tea and Treats, een dubbeldek draaimolen met de naam Candy Carrousel, nog een draaimolen met de naam Candy Critters, de bootjes Bumble Boats, Ballonmolen Bon Bon Balloon, Crazy Barn, Tractorritje Mini Track’ Tour Ride. En theekopjesmolen Twis’tea.

Verder zijn er meerdere horecapunten in de zone en een groot theater.

 

Bron en foto’s: Energylandia