Efteling presenteert nieuwe abonnementsformules

Vanaf 11 juni veranderen de abonnementen in de Efteling. Vroeger was er de keuze uit slechts één pas. Dit wordt nu opgetrokken naar drie verschillende passen: Classic, Plus en Premium.

 

In 2023 voerde de Efteling onderzoek naar de mening over de huidige abonnementsformules. Daaruit bleek dat de meeste abonnees tevreden waren over het huidige systeem. Er bleek wel meer behoefte te zijn aan flexibiliteit en keuze-opties.

 

De Efteling is daarmee aan de slag gegaan en presenteert nu drie nieuwe abonnementsformules die het huidige abonnementsysteem zullen vervangen. De drie passen zullen vanaf 11 juni verkocht worden. Wie een abonnement heeft met de oude formule blijft deze behouden tot de einddatum van zijn of haar pas.

 

Het goedkoopste abonnement (Classic) biedt 290 dagen toegang tot de Efteling. Wie dit abonnement neemt, zal dus op verschillende dagen (waaronder een groot deel weekenddagen) het park niet kunnen bezoeken. Ook voor de volledige kerstvakantie is de pas niet geldig. Wie een Classic-pas wilt, betaalt daar € 20,00 per maand of € 225,00 per jaar voor.

 

Het Plus-abonnement wordt aangeboden voor € 25,00 per maand of € 275,00 per jaar en geeft je 340 dagen toegang tot het park. Net zoals de Classic, krijg je bij deze pas 25% korting op een overnachting en twee tickets met vriendenkorting. Verder krijg je met het Plus-abonnement 5% korting op eten, drinken en souvenirs.

 

Als laatste is er het Premium-abonnement dat € 35,00 per maand kost of €390,00 per jaar. Dan heb je alle dagen toegang tot de Efteling, krijg je 25% korting op overnachtingen en vier tickets met vriendenkorting. Ook is er 10% korting op het horeca-aanbod en op souvenirs. Verder is er sprake van een uniek souvenir en toegang tot een speciaal evenement voor abonnees. Wat dit precies inhoudt, is nog niet bekend.

 

Alle passen krijgen dezelfde kortingen en gratis toegang tot andere parken in Europa. Wie een beperking heeft, betaalt € 50,00 minder per jaar, wat neerkomt op € 5,00 korting per maand. Een parkingabonnement kost 4 euro per maand.

 

Bron: Efteling