Ridderstrijd in Avonturenpark Hellendoorn is officieel geopend!

Het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn heeft op 26 en 27 april hun nieuwe achtbaan, Ridderstrijd, officieel geopend. Samen met heel wat pers ging de opening gepaard met een leuke show waarbij de achtbaan recht tegenover Ridderstrijd, Balagos in het verhaal, werd betrokken. Ridderstrijd is de vierde achtbaan voor het park.

 

Avonturenpark Hellendoorn heeft op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april hun nieuwste achtbaan officieel geopend. De achtbaan Ridderstrijd was al sinds 30 maart open, maar nu pas volgde de officiële opening. Op vrijdag 26 april werd deze feestelijke gelegenheid gecombineerd met de jaarlijkse lintjesregen van de gemeente Hellendoorn. Zo kregen 15 mensen een koninklijke onderscheiding. Zaterdag 27 april werd dan de officiële publieksopening, waarbij de achtbaan officieel geopend werd voor heel wat pers en bezoekers.

De opening ging gepaard met een kleine voorstelling vooraf. Zo leidde een van de parkmascottes, namelijk Kareltje, de voorstelling in goede banen en kwam Marketing en Sales Manager Danny van der Weel aan het woord. De achtbaan Balagos werd ook in het verhaal betrokken, want het is de bedoeling dat je in de achtbaan Ridderstrijd vecht tegen de draak Balagos.

Ridderstrijd is een tweedehandse achtbaan uit een pretpark in Mexico en is van Franse makelij. De bouwer is Reverchon, bekend van heel wat spinning coasters op de kermis. Hellendoorn noemt het zelf een unieke achtbaan, voornamelijk omdat zij het enige pretpark zijn met dit soort achtbaan in Nederland. Om de achtbaan operationeel te krijgen heeft het park heel wat moeite moeten doen, want bij aankomst bleek dat de constructie niet aan de Nederlandse veiligheidseisen voldeed. Zo waren verschillende aanpassingen nodig en daarvoor werd samengewerkt met de firma Solidum Revisie, voorheen Most Revisie. Normaal ging Ridderstrijd open in 2022, dat zou uiteindelijk 2024 worden.

 

 

 

 

Bron: Avonturenpark Hellendoorn