Feuer + Eis verlaat Duitsland: Achtbaan bezig met afscheidstournee

De Duitse reizende achtbaan Feuer + Eis verlaat aan het einde van dit seizoen Duitsland. De huidige exploitanten Barth en Kipp zijn begonnen aan hun afscheidstournee. Vanaf volgend jaar zal de achtbaan haar rondjes maken in Oostenrijk.

 

48 jaar in Duitsland:

Na 48 jaar zal de alom gekende achtbaan Feuer + Eis de Duitse kermissen verlaten. Feuer + Eis is een elektrisch aangedreven achtbaan die in 1976 gebouwd werd door de Duitse fabrikant Mack Rides. De rollercoaster is van het type Blauer Enzian en heeft een oppervlakte van 41 op 21 meter.

 

 

Blauer Enzian:

Oorspronkelijk werd de rollercoaster gebouwd voor de Duitse exploitant Peter Dom uit München die er van 1976 tot en met 1995 mee rondreisde op de Duitse kermissen onder de naam Blauer Enzian. In die periode stond de achtbaan tussen 1980 en 1982 in het Zweedse pretpark Gröna Lund in Stockholm. Vanaf 1996 reist Ingrid Koch met de achtbaan over de Duitse kermissen.

Daarna komt de attractie in handen van Michael Courtney uit het Duitse München. Het is onder zijn beheer dat de achtbaan een nieuw thema krijgt en haar huidige naam Feuer + Eis kent. Uiteindelijk is het in 2015 dat de achtbaan in handen komt van haar huidige Duitse eigenaren Barth en Kipp uit Bonn die 9 jaar met de rollercoaster rondreizen.

 

Afscheidstournee:

Via de Facebookpagina van Feuer + Eis laten ze weten dat er een einde komt aan het mooie avontuur in Duitsland. Er komt wel een afscheidstournee die dit jaar op gang getrokken werd op het Nürnberger Frühlingsfest. Binnenkort staat de rollercoaster op de Annaberger Kät dat loopt van 31 mei tot en met 9 juni. Deze zomer staat de achtbaan ook al zeker op het Gäubodenvolksfest in Straubing dat loopt van 9 augustus tot en met 19 augustus.

 

Oostenrijk:

Het afscheid in Duitsland betekent niet het einde van de 48-jarige rollercoaster. Feuer + Eis zal namelijk een nieuwe thuis vinden in Oostenrijk, want het is de Oostenrijkse exploitant Ludwig Rieger die de attractie overkocht en ermee zal gaan rondtoeren. Voor de Oostenrijkse achtbaanfans is dat alvast goed nieuws, want dit wordt de tweede grootste reizende achtbaan van het land, na de spinning wilde muis achtbaan Crazy Mouse die eveneens in handen is van Rieger.

 

Bron en foto: Feuer + Eis