B&M achtbaan uit gesloten pretpark in Kuwait krijgt nieuw leven

Lightning, de Inverted Coaster van Bolliger & Mabillard, uit het voormalige Kuwait Entertainment City is gered van de ondergang. De rollercoaster stond al jarenlang te koop maar heeft nu een nieuwe eigenaar gevonden. Het was de grootste achtbaan van Koeweit.

 

De Inverted Coaster Lightning werd gebouwd in 2004 in het pretpark Kuwait Entertainment City gelegen in Koeweit. De rollercoaster werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en was de grootste achtbaan van Koeweit. Het betrof een Batman- kloon die we kennen van Shadows of Arkham in Parque Warner Madrid en de verschillende Batman: The Ride- versies in de Six Flags parken. Deze behalen een snelheid van 80,5 km/u, zijn 33,8 meter hoog en hebben 5 inversies.

In 2016 werd Kuwait Entertainment City gesloten voor renovaties. Deze renovaties gingen echter nooit van start en in 2020 werd het pretpark afgebroken. Zo ook de 4 rollercoasters waarvan Lightning en Oasis Express, een rollercoaster van Schwarzkopf uit 1984, de belangrijkste zijn.

 

Lightning stond al enige tijd te koop maar heeft nu een nieuwe thuis gevonden. Dit wordt het gloednieuwe Wonderla Amusement Park Chennai gelegen in India waar de track delen gespot werden. Dit nieuwe pretpark moet de deuren openen in september van 2025 en wordt het 5de Wonderla Amusement Park in India.

 

 

Bronnen: VHCoasters, rcdb

Foto’s: rcdb (Martin Valt), VHCoasters