B&M Inverted Coaster Lightning te koop aangeboden

De achtbaan Lightning uit het voormalige pretpark Kuwait Entertainment City is te koop aangeboden. Het gaat om een Inverted Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard die in 2004 in het Koeweitse pretpark gebouwd werd.

 

Het gebeurt niet vaak dat een achtbaan van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard te koop wordt aangeboden, maar het is momenteel het geval voor Lightning uit het Koeweitse pretpark Kuwait Entertainment City die daar al 4 jaar buiten werking stond en onlangs werd afgebroken.

Kuwait Entertainment City werd gebouwd begin jaren ’80 in de Koeweitse stad Al Asimah. Het pretpark is door zijn ligging in het Midden-Oosten niet echt bekend onder de pretparkfans, maar dat neemt niet weg dat er een Schwarzkopf rollercoaster “Oasis Express” en een B&M Inverted Coaster “Lichting” stond. Op 5 juni 2016 sloot het park haar deuren voor renovaties. De renovatiewerken werden nooit uitgevoerd en in 2020 begon men het pretpark te ontmantelen.

 

Wat er met de attracties zal gebeuren is nog niet geweten, maar nu blijkt Lichting alvast te koop zijn aangeboden op Interlink, een bekende website voor tweedehandsattracties. Lightning is een Inverted Coaster die gebouwd werd in 2004 door de Zwitserse fabrikant B&M. Deze achtbaan bereikt een snelheid van 85 km/u en is 33,8 meter hoog. Op het parcours van 780,9 meter lang gaan de inzittenden vijfmaal overkop.

 

 

 

Bronnen: Interlink, rcdb 

Foto’s: Interlink, rcdb (Martin Valt)