Uitgelicht: Abyssus – Energylandia

Het Poolse pretpark Energylandia opende in juli 2021 haar themagebied Aqualantis. In dit gebied kwamen tien nieuwe attracties, waarvan Abyssus de meest in het oogst springende werd. Deze achtbaan werd vervaardigd door Vekoma.

 

 

Abyssus is een achtbaan van het type Shockwave, gebouwd door Vekoma. De baan is 1316 meter lang en heeft een hoogte van 38,5 meter. De rit begint met een eerste LSM lancering en tijdens de rit volgens een tweede boost lancering. De trein bereikt een topsnelheid van 100 km/u.

In de baan zitten vier inversies verwerkt, namelijk een verticale looping, een grote Batwing en tot slot een kurkentrekker. Over de baan rijden drie treinen met telkens plaats voor 16 personen. Wie een ritje wil maken kan dat met begeleiding vanaf een lengte van 120 cm en zonder begeleiding vanaf een lengte van 140 cm.