Uitgetest: Vernieuwde Revolution – Bobbejaanland

Wie Bobbejaanland zegt, denkt ongetwijfeld ook meteen aan de klassieker Revolution die na 35 jaar nog steeds een publiekslieveling is. Deze achtbaan kreeg doorheen de jaren meerdere keren een aanpassing, zo ook dit jaar. De achtbaan kreeg een grondige renovatie en werd in ere hersteld.

 

In de winter van 2023 naar 2024, onderging Revolution ter ere van haar 35ste verjaardag een grote renovatie. Het volledige onderstel van de trein werd vervangen en er kwam een nieuw achtergrondverhaal bij de attractie. Dit verhaal vertelt over een geheim onderzoekscentrum dat de bezoekers ontdekken, waar gewerkt wordt aan een geheime teletijdsmachine.

De oude Mount Mara wachtrij werd de nieuwe wachtrij voor Revolution. De oude Revolution wachtrij wordt dan weer gebruikt voor de Fast Pass ingang. In de nieuwe wachtrij werd enorm veel nieuwe decoratie voorzien. Zo kan je de teletijdsmachine uit het verhaal hier terugvinden. Verder zien we in de rij ook een knipoog naar Chaos.

Ook het stationsgebouw werd onder handen genomen. Het werd volledig opnieuw geschilderd en er kwamen led-strips op de zijkanten, die tijdens het vertrek een speciaal effect toevoegen aan de rit. Ook kwam er een nieuwe soundtrack in het station en weerklinkt het opstartgeluid van de trein, net zoals vroeger.

Binnenin de attractie werden meerdere projecties op de kleine schermen hersteld en kwam er zelf een nieuwe projectie bij. Er werd afscheid genomen van de moonflower-effecten en de muziek weerklinkt met veel meer bass in de binnenring.

 

Onze ervaringen

Nadat we in het verleden al veranderingen aan de achtbaan kregen, die voor ons niet zo geslaagd waren, hoopten we nu toch wel op een Revolution die echt in ere hersteld was. We waren meteen al enthousiast over de aankleding van de wachtrij en de vele knipogen die er in verwerkt zitten zoals die naar Chaos en de MK 700. Ook de deftige uitleg over de attractie en hoe je moet instappen op de tv schermen vonden we een goede toevoeging.

Het station verraste ons echt met hoeveel er veranderd was, en we waren vooral enorm onder de indruk van de geweldige nieuwe soundtrack die daar nu te horen is. De nieuwe lichteffecten zijn ook super leuk!

Tijdens de rit waren we blij met de verbeterde geluidskwaliteit in de attractie, waarbij “Bones on the Beach” beter leek uit te komen. We waren ook onder de indruk van de oude/nieuwe projecties op de kleine schermen. Daarnaast kregen de strobotunnels nieuwe, verbeterde LED-verlichting.

We kunnen dan ook niet anders dan besluiten dat Revolution is geworden wat Revolution zou moeten zijn. Een modernere versie van deze klassieker, die toch meteen vertrouwd aanvoelt en genoeg eerbied heeft voor de oude versie.