Real Madrid World geopend voor het publiek

Real Madrid World is het nieuwe pretpark dat ontstaan is in Bollywood Parks Dubai, een park dat failliet ging, en gelegen was in Dubai Parks and Resorts. Andere bekende parken die we hier terugvinden zijn Motiongate, Legoland Dubai en Legoland Water Park Dubai. Ondertussen opende het nieuwe pretpark de deuren en voor het eerst werd ook de houten achtbaan geopend.

 

Bollywood Parks Dubai opende de deuren op 17 november 2016, net na Legoland Dubai op 31 oktober 2016. Net erna opende Motiongate op 16 december 2016 en op 10 januari 2017 opende Legoland Water Park Dubai. De vier parken werden verbonden door Riverland Dubai die samen Dubai Parks and Resorts vormen.

Helaas komt het erg mooi gethematiseerde Bollywood Parks Dubai nooit echt van de grond. Eerst is het vooral een park met veel shows zonder attracties, later worden mechanische attracties toegevoegd om het park aantrekkelijker te maken. Helaas slaat dan net de coronapandemie toe en dit lijkt de fatale klap te zijn geworden. Het park moddert nog even aan, maar sluit dan op 21 maart 2023 haar deuren wegens de ramadan, maar zal nooit meer heropenen. De permanente sluiting kwam dus volledig onaangekondigd.

In november 2023 wordt aangekondigd dat Bollywood Parks Dubai een doorstart zal maken als Real Madrid World. Hoe dit er dan juist moet komen uit te zien is tot op dat moment erg onduidelijk. Verschillende delen van Bollywood Parks Dubai zijn erg mooi gethematiseerd maar vallen onmogelijk te rijmen met de Spaanse voetbalploeg Real Madrid. Toch werd een heropening in het voorjaar van 2024 aangekondigd.

 

Meer details bekend

Het belangrijkste mysterie rond het nieuwe pretpark wordt opgelost in het feit dat Real Madrid World maar ongeveer de helft van het voormalige Bollywood Parks Dubai overneemt. Het gaat om de linkerhelft van het park waar de meeste attracties staan zoals de twee achtbanen en de starflyer. De rechterkant van het park met onder andere de indrukwekkende Rajmahal theater, het reuzenrad en de prachtige Indisch geïnspireerde Bollywood Boulevard main street met de grote olifanten als pronkstuk zullen niet in Real Madrid World worden opgenomen. Mogelijk zullen ze deel gaan uitmaken van het vrij toegankelijke Riverland Dubai met aparte toegangstickets voor het theater en een pay-per-ride-optie voor het reuzenrad.

Het park staat niet alleen in het teken van de voetbalploeg Real Madrid, maar ook van de Real Madrid basketbalploeg. Er zijn vier themagebieden: Sport Boulevard, Champions Avenue, Celebration Plaza en Stars Universe. In totaal telt Real Madrid World 15 attracties, 2 restaurants en 1 souvenirwinkel.

De belangrijkste attractie is de houten achtbaan Bombay Express. Deze werd afgebouwd in 2020, maar opende nooit voor het publiek. Het goede nieuws is dat de achtbaan nu wel geopend werd! De achtbaan gaat nu door het leven als Hala Madrid. De kinderachtbaan Taxi #1 zal nu door het leven gaan als Wave.

Er kwamen ook nieuwe mechanische attracties zoals een Rock-n-Tug met de naam Magic Cleats en een Zamperla Disc’O met de naam Goal Coaster. Verder kwam er een simulator en exposities over Real Madrid en hun overwinningen. De volledige attractielijst kan je terugvinden op de website. Ondertussen opende het nieuwe park vrij onverwacht op 9 april 2024. Het is nog even wachten op de eerste echte beelden van uit het park.

 

Bron: Real Madrid World, ThemeparX

Foto: Jonathan Sansens (Themeparkfreaks)