Treintje nieuwe achtbaan toegekomen in Taunus Wunderland

Het Duitse pretpark Taunus Wunderland is volop bezig met de bouw van een grote uitbreiding van het park, waarin een nieuwe achtbaan de blikvanger wordt. Deze achtbaan werd tweedehands gekocht, maar de trein die erop rijdt lijkt wel nieuw te worden en werd onlangs geleverd in het park.

 

Later dit seizoen kunnen de bezoekers van Taunus Wunderland hun eerste ritjes maken in de nieuwe achtbaan die het park zal openen. Deze achtbaan wordt momenteel nog gebouwd in een gebied dat voorheen nog niet tot het park behoorde, waardoor niet enkel het aanbod groeit, maar ook het volledige park.

De achtbaan is echter niet helemaal nieuw, het gaat om een exemplaar dat voorheen te vinden was in het Duitse Space Center onder de naam Galaxie Express. In Taunus Wunderland zal ze door het leven gaan onder de naam Gobbi Express. Voorheen werd de achtbaan nog Mond-Katapult genoemd, wat Duits is voor Maan Katapult. Nu de opening dichterbij komt lijkt men een definitieve naam bedacht te hebben.

 

 

De baan is een Powered Coaster gebouwd door Mack Rides. Op haar oude locatie had de baan nog speciale videoschermen, waardoor je een soort Virtual Reality-ervaring kreeg. Die schermen keren natuurlijk niet meer terug op het nieuwe treintje dat onlangs geleverd werd in het park.

Het park prijst haar nieuwe achtbaan aan als de langste in de deelstaat Hessen. De lengte van de baan bedraagt 500 meter. Meer statistieken zijn jammer genoeg niet bekend.

 

Bron en foto’s: Taunus Wunderland