Uitgelicht: Abismo – Parque de Atracciones de Madrid

In 2009 opende het Spaanse pretpark Parque de Atracciones de Madrid haar achtbaan Abismo. Dit is een zogenaamde SkyWheel Coaster, gebouwd door Maurer Rides. De rit van deze achtbaan begint met een optakeling die verticaal omhoog gaat, om zo door te gaan tot je net ondersteboven hangt.

 

 

Met Abismo opende Parque de Atracciones de Madrid in 2006 een best pittige achtbaan. Deze SkyWheel Coaster, zoals Maurer Rides deze noemt, takelt je namelijk loodrecht omhoog, tot een hoogte van 40 meter om daar even ondersteboven te hangen voordat je aan de rit begint.

De achtbaan is 49 meter hoog en heeft een lengte van 450 meter, het treintje raast met een snelheid van 105 km/u door de baan. Tijdens de rit ga je doorheen twee inversies. Je ervaart tot 4G aan G-krachten.

Over de baan rijdt een treintje dat plaats biedt aan 12 personen, die minstens 1,35 m groot moeten zijn en maximum 2 meter lang.