AquaMagis gestart met de bouw van nieuwe Kamikaze-glijbaan Shootingstar

Het Duitse waterpark AquaMagis, is gestart met de bouw van een gloednieuwe Kamikaze-glijbaan. Het gaat om oude plannen die omwille van de coronacrisis een tijdlang in de koelkast geplaatst waren en er nu opnieuw zijn uitgehaald. Onze reporter kon zien dat de werkzaamheden nu volop aan de gang zijn.

Voor de coronacrisis maakte het Duitse overdekte waterpark AquaMagis in Plettenberg bekend dat het een nieuwe spectaculaire glijbaan zou maken. Origineel had de nieuwe attractie moeten openen in 2021. De plannen werden door de coronacrisis on hold gezet, maar ondertussen zijn de bouwwerken van start gegaan.

Het gaat om een nieuwe glijbaan die in het buitengebied wordt gebouwd. Deze wordt van het type “Kamikaze/Free Fall” gebouwd door de Zwitserse fabrikant Klarer. Deze glijbaan wordt ruim 20 meter hoog met een drop van 50 graden.

 

Ruimte thema:

Eind vorig jaar was het waterpark nog gesloten voor een grondige renovatie. Daarbij werden niet alleen het waterpark en de glijbanen beter geïsoleerd, maar werd er van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om het waterpark in een ruimtethema te gieten. De glijbanen kregen nieuwe namen en er werden ook nieuwe lichteffecten geïnstalleerd. Dit alles ter voorbereiding van de nieuwe Kamikaze-glijbaan die de naam Shootingstar (vallende ster) zal krijgen. De attractie moet klaar zijn tegen de zomer van 2024.

 

Voortrekkersrol:

De nieuwe glijbaan komt er om de 20ste verjaardag van het waterpark te vieren. In de afgelopen jaren werden er heel wat bijzondere en unieke waterglijbanen geïnstalleerd in het waterpark. Zo opende AquaMagis met GravityLoop de allereerste loopingglijbaan van Duitsland. Met Storm Force 1 opende de allereerste waterglijbaan in de wereld waarbij de bezoekers op banden worden voortgestuwd door windturbines. Nog een andere wereldprimeur was SauerlandSURFER, de allereerste glijbaan waarbij bezoekers moeten rechtstaan. Na dit instapmodel waarbij de bezoekers kunnen oefenen op de techniek werd er ook nog een tweede en uitdagendere staande glijbaan geopend met CrazySURFER. In totaal heeft het waterpark 12 glijbanen.

 

Bronnen: Euro Amusement Professional Magazine, WA.de